BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 28, 2016

Throwback kisah Cinta - Bertunang

Assalamualaikum & Selamat Pagi;

Tetiba aku teringat kisah aku & tunang aku thn ni..Cmna kami bole sm2? Ok, cite begini, actually seblum kami sm2 aku masi sm2 ngan exbf..Tetapi pd ms yg sm hubungan aku & ex tu rengang d sbbkn sikapnya too much.. Aku xsuka lelaki yg xda ms dpn, & xda prubhn langsung. Aku fikir blk2 Oh...xbole ni..bole2 ambil kesempatn atas aku & family aku..So, aku gantungkn seblum tu tuk memikir ayat cmna nk lepaskn. Dlm ms yg sm klu aku sakit ati ka, ada mslh, mesti aku luah kat Wechat, klu d FB xbole sbb nnt ada yg PENYIBUK..Wechat tu la aku owez luahkn apa yg aku xpuas ati..Dlm ms yg sm Tunang aku tu slama ni mengekori perkembangan aku setiap ms..Means dia bkn penyibuk, tp mmg ingin tau keadaan aku cmna,..Sbb Tunang aku dah tau aku ni jenis yg SETIA pd 1. Penah jg Tunang aku whatsapp aku tanya kabar & keadaan aku. Time tu aku EGO..menafikan aku dgn ex aku tu okay belaka..Kununnn kan..Dlm ms begitu la aku rs Tunang aku tu mmg minat sm aku cuma aku ni EGO, xsuka la apa la..sbb masi setia lg sm exbf..Tuk Tunang aku spy xkacau aku tu..aku send d Wechat moment ckp mcm2 psl dia..Dia ni xpndi trick ppuan la..xpndi bercinta..Klu ingat blk tu kan..Ya Allah, rs berdosa aku sm Tunang aku...Hahahahaha,..

Sesudah tu Tunang aku diam seketika sejak aku jauhkn diri aku. Fikir2 peluang dpn mata utk mengenalinya..Jd, aku minta suggest sm my parents, parents pn stuju tuk aku kenali dia dlu cmna..Tetiba dtg whatsapp Tunang aku dia luahkn keadaan sebenarnya..Dia xmau aku fikir dia terhegeh sm aku sbb family suru..Dr situ ati aku terbuka utk mengenalinya & kami stuju kuar bersm..Tp syaratnya jmp my parents & ambil d ruma..Hahahaha..Alangkah dia adalah lelaki yg aku cari..He is very Gentlement. Bkn tu ja..punctual time ya..So, 1st date kami kuar pd 17.01.2016. Sesudah begitu kami whatsapp ja la & call..Lama2 begitu aku rs sesuatu yg dtg. Aku jatuh cinta sm dia secara automatik..Mmg btul org2 tua dlu, Yg kita xsuka itulah akan bersama kita..Tunang aku pn rs begitu..So, kami release sm2 24.01.2016. Sepjg tu tiap2 hujung mggu kami mesti kuar..Activitynya tgk wyg & mkn2, tu ja routine klu jln sm2..Hehehehe..Lama2 begitu, tarikh 20.02.2016 tu parents kami berdua memutuskan suh kami bertunang sbb kami kira slalu bersm2 da..Time keja lunch time sm2, pastu klu aku ada netball, pasti tunang aku temankn..Ikutkn aku xmau bertunang, lama2 aku fikir, bgs lg bertunang..ada ikatn..klu nk ke mn2 pn xda mslh sbb ke mn2 sm tunang jg..Hehehe..So, kami berdua stuju tuk bertunang dlm bln May 2016..Kami suggest tarikh bertunang dlm hujung bln May iaitu 29.05.2016 ari Ahad. Sbb esoknya tu cuti Keamatn..ada rest2 jg..

Mmg byk dugaan seblum bertunang..Mcm2 mslh, but Alhamdulillah..berjln ngan lancar semasa pertunangan tu,.Pd 29.05.2016 aku jd tunangan orang da..Thanks En.Tunang...Luv u so much..Thanks En,Tunang membuatkan aku jatuh cinta pada sayang..Heheheheh..Suasana bertunang, jgn la ckp, mcm suasana bernikah lak..padahal bertunang ja..Aku mampu berckp, Alhamdulillah..Thanks ya Allah. Ini hikmah d seblk kesedihn aku alami dlu..Rupa2nya Engkau berikn aku lbh dr tu..Bahagia..Thanks Allah..

Friday, June 24, 2016

Assalamualaikum & Selamat petang..

Hari ini dah masuk ke-19 hari kita berpuasa d bulan Ramadhan. Ya Allah, x rs lak kita dah berpuasa smpi ke ari tu..Hurm..pd esoknya masuk 10 mlm terakhir dah..Huhuhu...Btul2 x trasa ni. Hurm...apa aku mau cite ya..Okay..Raya xlama lg..Thn ni raya aku rs excited lak..xtau kenapa..InsyaAllah, raya ke-3 blk Tawau...Lama dah xblk twu time Raya. Ada jg pegi twu tp atas dasar keja. Hurm..Kali ni aku beraya berstatus 'Tunangn org"..Setiap thn tunang aku mmg akn blk twu..Kali ni kami pn blk..Na..tunang aku dgr yg aku akn blk twu..trus dia mau bw aku jln2 tawau tu..Hehehe...tggu & lihat cmna nnt..

Friday, June 17, 2016

My E-Day 29.05.2016

Assalamualaikum & Good Morning;

Dah masuk bln Ramadhan da..Sori, lewat update my blog..So, long busy...heheheh..ntah..ngam ka tu my english..Okay, berbalik for my title. My E-Day..Alhamdulillah..berjln ngan lancar..Seblum tu mmg mcm2 suda aku fikir..aku takut ada hal terjd yg kita x jangka..Masanya da tiba, alhamdulillah...akhirnya aku menjd tunang org. Bila aku terfikir, btul ka aku bertunang? Yela, dlu2 xpenah terfikir nk bertunang ni. Sejak aku kenali seorg jejaka ni bernama Huzaidi, aku rs tenang bila bersmnya..Rs tidak takut utk kuar bersmnya..Kenali dia slama 4bln aku rs cukup suda kenali dia. Mn x nya, tiap2 weekend kami kuar..Kluar pn just p tgk wyg & mkn2..Pastu lepak2..dating2..heheheh..ms kami kuar pn ari Ahad, sbb masing2 ari Sabtu kerja. So, aku rs cukup2 sgt kenali dia. Dlm ms yg sm parents kami pn tgk kami tlalu rapat da..mcm xbole berpisah. So, drg cadangan kami bertunang utk mengelak org ckp yg bukan2. So, kami berdua pn stuju.

Bertarikh 29.05.2016 kami memilih tarikh tu, xda istimewa jg tu tarikh, memandangkan terkena cuti skola & cuti umum bg Negeri Sabah iaitu Pesta Keamatan. So, kedua2 family bole jg jemput family jauh yg ingin dtg. Hehehehe..Klu ingat blk semasa bertunang tu.. Ya Allah..xpenah aku rs sebegitu.. Punya rs dup dap dup dap seblum slama semggu tu. Ada sj aku fikir tu..Sehari seblum lg la sandi, tido hanya 4jam!!! Na..esoknya tu mata panda ya..Astagaaaa...pastu beberapa jam lg mau berlangsung tu bertunang, aku ckp sm jam dinding tu..bole ka ko putar utk kemarinnya tu...pastu nyanyi teriak2 la..muka pn nmpk sgt nervous..Sehinggakan kazen aku suh relaxxxx ja..Xjg dpt relax..tgk wajah aku pn bole tau ba..Smpikn tukang mekap aku pn tegur..astagaaa dikkkk, mukamu tu ba..muka stresss...hhahahaahaha..Slesai mekap,tggu bakal tunang dtg..d janjikan after solat Zohor kira2 jm1pm..Tgk xmuncul2, my parents pun risau..sbb org ramai da dtg..tp bakal tunang lum dtg..Aku kol, otw da lak..Sesudah tu aku try nk kuar, skali suda dtg keluarga bakal tunang. 5minit begitu aku kena pggl ke dpn tuk sarung cincin. Na..d situ aku tmbh lg dup dap dup dap..Jln cpt p pelamin tuk sarung cincin, sehggakn kazen aku ckp, pelan2 nong langkah tu jgn laju sgt..Hahaha..trus mama aku ckp, kebiasa dia ni bersukan, tu la langkah dia besar tu..hahahahah..Time sarung cincin, ya Allah, dup dap dup dap makin kencang..Sesudah tu baru la lega, & tunang aku pn masuk. Ya Allah, bila tunang aku tu masuk, aku berkata dlm ati, btul ka aku bertunang ni..Ini ka tunang aku..hahahah..Alhamdulillah...dia adalah Tunang aku..Thanks abg, menerima syg seadanya...Luv u En.Tunang..

Wednesday, May 25, 2016

Halu Halu Halu....2016

Assalamualaikum & Selamat Pagi..


Ya Allah...Lama bangat aku post blogger aku ni...Almost 2 years tdk post ni blogger d sbbkn kesibukan diri & slh 1nya kena block d ofis..Hehehehe...Skali try nk buka..eh eh..apa lg..kesempatan la post blog dlu..Okay...apa nk cite ya..Hurmmm....Prasaan? Okay, now im happy..thanks Allah semua ni..Apa yg berlaku dahulu ada hikmah..& nmpk semuanya..Yes, ini kaitan dgn diri aku..Macam rsnya x terkata..Okay2,..aku cite kan ya...

Masih ingat lg cinta2 dahulu starting 2008 until 2015? Kesemuanya semua already married excepted 2014 tu..Biasa la..yg 2014 tu not future...That why la aku kasi tggl dia..Sbb kenapa, always sakitkn ati aku, xda prubhn dlm diri, ambil kesempatn & 1 lg, ari demi ari aku rs kosong bila sm org tu..bila ingat akan dtg..Oh...tidakkkk...abis aku. Silap2 aku yg tanggung dia..& d buang family. Oh..aku xmau d buang family k..So, aku fikir pjg..smpi sibukkn diri dgn aktiviti bersukan, so..dgn drastik aku tgglkn tanpa alasan kenapa..

Dlm masa yg sm, muncul seorg lelaki kira kwn dr kecil, xla rapat sgt but time kecil mesti kasi sm2..Yala, time kecil blum tau apa2 km..Parentsnya & parents aku mmg rapat sgt terutama dadynya & abahku..Ssh senang bersm..Actually, dia ni sebenarnya mengikut perkembangan aku melalui "Wechat" Apa2 aku post dia tau...sm ada happy, sedih..dia tau..Penah tu aku post d wechat aku sedih sgt..rs down time tu..trus dia whatsapp & tanya sm aku..But aku EGO..aku menafikan...Tp dia ni mmg lelaki xpenah putus asa..Dlm ms yg sm aku cuba mengelak dr dia...Aku post mcm2 lg psl dia..yg dia ni pyibuk la..xpndi bercinta la..apa la..Lama2 aku fikir..kesian jg dia ni..Mcm aku rs serba slh..pastu aku bgtau kat parents la psl dia..My mum say..cua kenali dia..klu rs slesa..truskn klu x..xyah la..Oh No..tanya my dad lg..dad say sm mcm my mum..Okay..nekad aku try kuar sm dia..kenali dia..

Tarikh 17.01.2016 adalah tarikh aku kuar sm dia..Aku ni xtau dia jenis punctual time..Katanya dia ambil aku jm10am. Skali tepat2 dia dtg jm10am..Astagaaa...aku lak time tu br abis mandi. Aku ingat dia mcm janji melayu, mcm jm10am dtg, dtgnya jm10.30am..Skali bukannnn..Okay, dpt 1 suda kenali dia..he is punctual time. Time kuar sm dia aku rasa lbh slesa..tenang..xda rs ragu2...So, aku fikir dia la org yg aku cri..after 1 week, kami declare, sbbkn masing2 rs lain suda..mcm bkn kwn but lbh dr tu. Okay..I proceed..Sepjg sm2 dia..dia la org yg aku cri..ciri2 dia sebiji spt my dad iaitu penyabar..xpenah tggikn suaranya..yg penting dia pndi memujuk..Thanks Allah untuk semua ini. Org yg aku maksud kan "dia", namanya Huzaidi.. Thanks sayang trima aku seadanya..Thanks jg xjemu2 tggu aku wpn aku EGO semua ni..InsyaAllah, kami akn btunang xlama lg..Doakn kami ya..Luv u...muuuaahhhh


Tuesday, August 19, 2014

Coming on 23.08.2014

Assalamualaikum...slmt ptg frens..

Ok, tarikh tu adalah tarikh 7K SunSet Charity Run anjuran Sutera Habour..Aku involve 7K tu..1st time dlm hidup..Ikutkn last yr lg tu tp ada aktivity Paintball aku ikut, lgpun da byr feenya..So, paintball la..Kali ni tpaksa aku korbankn paintball coz da byr fee 7K tu..Nk jg aertai tu paintball tu tp bila fikir, jgn tlalu tamak...Bg peluang yg lain sertai..So, aku sertai 7K la..InsyaAllah, harap2 pd 23.08.2014 tu bjln ngan lancar..Harap2 cuaca time tu cerah @pun mendung..not raining..

Kekdg aku fikir, bole ka aku lari sejauh 7KM tu...ni kali la...sdgkn d perdana park aku jogging tu..paling jauh pun 5KM lbh ja...Na..tu pun da semput ba...Ni 7KM..Abis la...Harap2 pernafasan aku stabil..Harap2 tahan...Huhuhu...doakn ya..Caw dlu..

Monday, August 11, 2014

Cerita pd 08/08/2014

Assalamualaikum & Hai;

Skg ni aku ada ms tuk post my blog..Bkn apa, utk mghilangkn rs ngantuk..Ok, b'blk pd title aku tu..Tarikh tu adalah tarikh open hse my fren at Kepayan Ridge..Kiranya, kwn aku tu dia punya abg is my EX-bf, & kwn aku ni sm adik bradik lain mmg kenal suda. d ckp rapat, xla rapat, tp klu b'cite tune masukkk..Heheheh..Kwn aku invite open hsenya tu trus aku bfikir..hurm..mesti dia(EX-bf) ni..Dah la kami xb'contact da gara2 mjaga ati gfnya...Aduina..xslh ba klu bterus trang apa korang buat..Asal tau batas2nya sbg pasangan kapel..

Bila smpi ja sn, mmg da agak da..dia ada d sn..Nmpk ja dia, aku xnmpk dia kunun...trus aku cri kwn aku tu..iaitu adiknya. Smpi ja d pintu tu trus dia pggl aku..Ok..be profesional,,Buat hal tu xda yg b'laku..Mls mau fikir..remeh temeh, bkn matang begitu..Layan hal tu yg xda faedah..Buang ms aku ja..Suda begitu, trus dia duk sblh aku sm adik2 aku..b'cite kosong la kami..smbil2 siblingsnya & siblings aku sindir2 skit psl tutttt...Hahahaha...xbole sebut..sbb, c tutttt bc blog aku k..I know that..Lucu..xyah la bc blog aku tmbh sakit ati o...Bkn blog ja malah Instagram aku pun mau selongkar..ada EMAS mgkn d insta aku..Hahahah...KESIAN...Tp bila dia cite psl dia sm gfnya tu..aku iyakn..my siblings pun bole ckp "Detektif Conan" lak itu gurl...:p

Hurm..so far ok la..mls mau fikir tu...bgs aku fikir diri aku & future..Ok, smbung lg the next blog..cawwww

Wednesday, August 6, 2014

JODOH

Assalamualaikum...Heloo guys...

Br ada ms tuk post blog ni. Bila tgk tu title "JODOH"...Ok, aku pcaya jodoh ada setiap manusia...Mmg suda d tetapkn cuma kita xtau sapa Jodoh kita sebenarnya pd yg blum jmp lg spt aku..Heheheh..Aku trus trang, aku mmg ada bf...bkn stakat bf, bez fren, kwn gaduh, kwn gembira, kwn memahami..Yg penting kwn minat sukan sbbnya aku ni minat sukan jg..Spt aku masi single lg. Ikutkn kesemua kazen2 aku sebaya umo aku semuanya suda kawin, tggl aku ja. Maka aku relax ja..sbb aku tau aturan Allah..Bersangka baik. Lgpun aku x terburu2 jg..slowly..Klu still single ni mesti kena tanya soalan "Bila kawinnya ni? ada suda calon?" Dlu sukar aku mjwb...skg na...aku jwb "Tggu jemputan ja ye.." Tggu jemputan bkn bermakna thn ni @pun thn dpn ka..Hanya ms sj yg menentukan, cuma aku b'usaha, bdoa & bertawakal..Tu ja aku mampu. Bkn apa, aku penah berharap sgt2 suatu ketika dlu..Cukup sakit aku hadapi...Lama jg aku sembuhkn semua tu..Berharap sgt last2 lain jdnya..Mmg pd mulanya aku xbole trima hakikat coz tu adalah Jodoh aku, mustahil bole brubh begitu...Ishhhh...klu d ingat, mata2 aku bengkak tuk aku hadapi..tiap2 mlm menangis ja...sok pagi bengkak mata..Mkn pun asyik kenyg ja..smpi la terkurang berat bdn sebyk 10kg dlm sebln tu...xda workout tu...

But now alhamdulillah, aku trima semua ni. Apa2pun tjd mmg aku suda sedia..& sentiasa berfikir +ve..Cuma skg ni ada complicated skit..psl tu biarlah aku sj yg tau..Cuma aku tgh fikir tuk handle semua ni..Mmg hebat kali ni aku rs tuk hadapi..Doa sj senjata bole tlg aku..Skg ni hanya ms sj yg tentukn..Apa2 mslh aku hadapi mengenai ni aku suka bdiam diri dr bkata2..krn sekeliling aku xkn fhm situasi aku hadapi termasuk bf aku..Aku suka simpan dlm ati..Heheheh...Hurm..ok la..ms utk mau pulang...Nntn smbung the next blog..Bye...