BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, May 24, 2012

After SPM

Erm...tiba2 pula aku mau story psl after SPM (yr 2002)...Rs rindu sgt bila tkenangkn dlu2 after SPM ni. Sesuda dpt result SPM, keinginan nk smbung study mmg suda t'tanam d ati..Tp aku xtau time tu ke arah mn aku patut smbung study...Lgpun saingan agak sengit time tu. Yala, mau smbung study IPTA agak nipis..coz nasib2 ja dpt tu. Slama 3bln jg aku try apply smbung study..Dlm ms yg sm my bez fren, Umit, recommend smbung d tmpt kakaknya study iaitu Univesiti Tun Abdul Razak (UNITAR). So, aku try apply tuk Kursus Persediaan PRA-Ijazah slama sebln lbh seblum smbung ke Sijil slama sethn. Pd ms tu aku dpt 2 tawaran iaitu d KL tp aku xingat suda apa kolej tu dlm bidang Diploma in IT, & UNITAR ni. Ikutkn ati mau ambil d KL tu tp memdgkn my parents x izinkn, aku ambil la UNITAR tu start bln 6 thn 2003...Kursus tu hanya 3 subjek sj iaitu English, Maths & IT. Slama sebln lbh aku ambil tu aku yakin aku bole smbung ke sijil slama sethn coz subjeknya seakan sm cm SPM. xla bangga diri but kenyataan..Start situ aku punyai ramai kwn tmasuk my bez fren la...Klu ingat blk, aku time tu masi mentah lg...masi bdk2 lg...Hahahaha...yala, lum tau erti kehidupn Universiti lg...Klu ingat time tu, aku lum lg memiliki lesen. Br lesen 'L'. Hehehe...Kehidupan aku time tu still p'angkutn naik bus..Putatan - KK - Luyang..2 bus aku tpaksa naik tuk p UNITAR coz UNITAR tletak d jln Lintas. Ingat lg tu...bus nk ke UNITAR no. 11C klu xsilap...Heheheh...penah jg tslh naik bus ke Klinik Kesihatan Luyang  sm kwn2...Na, tpaksa bjln kaki ke UNITAR tu...tp kira ok la...exercise la katakn. Padahal time tu panas terik. Gila eh...Heheheh...

& 1 lg yg bez d awal memasuki ni, ada induction...Na...btmbh lg kwn aku...Yg paling aku kenal time induction tu c Wunn Sang...Heheheh...dia la yg meriahkn time induction kami...selain tu c Shanti, Azean, Gadaffi...who else...xingat suda...Ingat muka, tp xingat nama...Hehehe...Time tu mmg bikin panas punya coz kena induction xla d katakn teruk tp mmg bikin panas la...Ms tu minta tanda tgn, ada2 ja drg mau...Suh buat yg pelik2...tp kami tau jg time tu new student. D buli2 ja ba...:) Induction kami ada kena bg2 kumpuln...Bole2 aku 1 kump. sm my bez fren...xsangka kn...ada jg kwn aku...selain tu, c Salim, Dato Razali...eh...xingat suda ba...Yg lucu tu c Salim la...ada sj ckp yg teda2 ni...kekdg otak kuning ba...Hahahaha..pastu, ada kena suh buat psembhn akhir induction tu...kena suh reka bj & modellingnya c Umit ni...haih...kejadian tu sgt2 melucukn ngan Salim tu...Biarlah jd kenangn...Hahaha...:p Perform tu, kami buat kira Dikir Barat...Jd, singer apa lg..c Salim ba...yg kami ni tukang menari dikir barat ja. Bole tahan jg la suaranya, pndi kontrol...;) Mghiburkn ngan kelucuan ja...Maklumlah, mcm beliau2 tu kn...:p Mmg my memory la kesemua tu..Rindu...:(

Suda hmpir nk exam tu, still main2 lg aku...still lum serius lg tu..Hahahaha...confident la suda katakn. Seblum exam tu, pihak UNITAR suda menetapkn student mn yg patut d masukkn sm ada Certificate of IT, Business Admin @pun Mgmt. Klu aku time tu mn2 ja, tp my parents say is better to take course IT & I know that reason why suh ambil IT. So, aku ikut ckp my parents. In exam, aku by hard, spy aku dpt course IT. Alhamdulillah...akhirnya aku dpt course IT jg in certificate slama sethn..dpt score A dlm subjek IT & Maths but English...jgn ckp la..just dpt B ja...Hahahaha...kn aku ni bknnya terer sgt English...:p Im serius k...:) Hehehehe...Ok...to be cntinue part seterusnya...:) Chaw....!!!!

2 comments:

Dayz J said...

hahahaha aku pun penah tersalah naik bas tu. jalan kaki menapak bah dari klinik luyang pigi unitar. gila eh. lepastu kalau nda naik bas aku selalu tumpang ko kan dulu. hahahahahahahaha

AyeeN_Ain said...

Hahahaha...br aku prasn ko punya komen ni...Jgn ko...ada lg tu aku buat story...ngam2 aku keboringn ni...:P Nnt kn...