BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 28, 2012

BIT (Jan 2005 - Jan 2009)

Jeng jeng jeng...story about smbungn ari tu..Heheheh...Sesuda dpt result final Sijil IT slama sethn tu, dpt offer letter smbung ke Degree in IT. Ms tu aku cm xpcaya aku d peringkat Ijazah da. Yala, bkn senang dpt study ke peringkat degree. Cm mimpi ja, itu la d katakn rezeki. Aku bsyukur sgt2. Peliknya aku xda diploma. Hehehe...shortcut citenya..:p Ok...sem 1 adalah sem yg byk ambil subjek...Aku takut aku xdpt angkat tu subjek. Suma nama2 subjek tu rs berat sgt..:p Setiap sem tu mesti aku selitkn 1 subjek maths utk aku score pointer. Klu suma mbaca...hancur pointer aku spt the 1st sem CIT dlu..:p Discrete maths? Wow..subjek tu pelik aku rs, xpenah dgr...whats the meaning? Tgk contentnya, alahai sains stream punya subjek. Aku xtau menahu psl subjek tu coz aku bknnya ambil subjek sains stream...Akaun aku ambil...Lain masuk suda aku ni...sepatutnya ambil bus.admin, melencong ke lain suda...Heheheheh...tp xpa...blaja benda br..;) Discrete maths is very simple subjek, senang score...tutup mata je...:p Hahahah...Mau fhm konsepnya & cara jln keja yg btul...;) Yg mgajar tu aku xingat sapa namanya, aku dpt bygkn mukanya ja...nama tu xingat suda...Lecturer tu very strict when she teaching in class but out of class, she's very friendly, sporting...senang d runding...tp mesti pndi ambil atinya...;) Dia ajar ni subjek sm subjek IT tu...argh!!! xingat suda ba apa tu subjek...Btul2 memory xkuat suda ba.

Short sem lak bln Jun 2005 tu...tu la aku score tggi pointer, coz subjeknya principle of accounting & English 2...Hahahaha...English 2? Why? Hehehehe...pd mulanya ambil English 3 tp dlm system say lum ambil..Padahal, suda ambil time sit exam english time sijil lg tu...coz time tu English 2 aku dpt C-, so, peraturannya to taking english subject must score minimum C...Hahahaha...na, paksa ambil blk la citenya...sot tul...Alhamdulillah...aku dpt score yg memuaskn...;) Puas ati...Skali dlm sem 3, ambil ko ain...rasai pointer jatuh...gara2 ada subjek aku xdpt score...Abis aku time tu, rs down tul ba bila pointer tu jatuh, mau nangis ja...tp xleh nyesal...Huhuhu...Apa bole buat...start sem 4 tu aku ambil subjek senang2 tuk aku pbaiki pointer. Aku ambil subjek Khidmat Masyarakat tul score tggi...Hahahaha...statistic, bus.ethic..paksa la...huhuhuhuh....Khidmat Masyarakat? Hehehe...xsilap kami buat ni d uma2 org tua dkt kinarut tu. Hurm...bila p sn, tgk keadaan d sn...ya Allah, sgguh bole aku jatuh airmata ba...Sedih ni...:( Huhuhu...Ok...suda...jgn sedih2 lg ain...kita skip ni sedih2...Short sem yg 5 tu, xsilap ada kena suh ikut student yg GPA below 2.00..Haih...aku bkn below 2.00, ada lak nama aku..Ikut ja la..yg penting dpt sijil..Hahahaha...

Thn 2006 pula, aku ikut sukan. Kump. tu still Blizzard la katakn...1 group sm wunn sang, rina, heldah james...Siap ada bj lg tu...kaler blue tu bj...pastu lmbang binatang entah apa tu...Aku ikut sukan Bola Jaring posisi GK & GD..Hehehe...ssh jg klu org tggi ni...paksa jd defend...Hehehehe..Yg penting menang kami bola jaring tu..serta tarik tali aku ikut, hahahah..menang jg...mcmn menang tu tarik tali, coz orgnya suma besar2..:p heheheh...Smgt waja aku ikut sukan tu...hehehehe...& tu la last aku ikut sukan...thn seterusnya aku xikut suda coz sibuk sm project paper...Cite psl project paper..Klu ingat ni, penah postponed ba project ni...br project paper 1, suda drop ni subjek coz system lum cukup power lg..Mau nangis jg time tu, tp apa leh buat...Ubah system tu lg...buat element multimedia pula tuk aku senang buat. System tu pula, byk coding mau buat, & tu la kelemahan aku. xpndi buat coding...asyik error ja...argh!!! so, aku buat mutimedia la...element mesti cukup & syarat2nya...:) Alhamdulillah, past jg akhirnya. Cukup2 mkn katakn...Seterusnya br la ambil project paper 2 part 1 just documentation & project paper part 2 is system...ni aku buat smbung project paper 1, bg buat yg lbh mantap lg...kunun la kn..mau pki 3D kunun, last2 xjd guna...:p hahahaha...Time tu la pilih major suda...senang score aku ambil multimedia la...:p Hahahah..klu software engineering & information system...cnfirm aku failed tu...coz, CODING beb...:p lemah aku trus tu...bkn tu ja, xpndi2 grad ba...hahahah...So far aku mabil major multimedia kira ok la...;) xda mslh stakat time tu..xda mslh...xda merungut...hahahahah...;p

Thn 2008 pula on January tu start suda aku practical. Huh! ssh mau cri tmpt practical tu...pd mulanya d petronas, tp lmbt masuk & xmenepati IT mau kn..so, aku reject...wpun ada elaun RM500...Aku xkisa, yg penting ada buat IT. So, aku pilih JPKN (Jabatan Perkhidmatan Komputer Negeri), tmpt kwn bapa, DR.Mingu..Kwnnya 1 UiTM...& org twu...hheheheh...D sn aku d tmptkn bhgn Multimedia. Big boss Isma Syafri, & aku under supervisor Julkipli Jul. Supervisor d UNITAR lak, my fren sendiri ba...Jerome...Hahaha...senior aku...:p Time praktikal tu aku kena suh buat banner website 'Wisma Kewangan' pd mulanya..aku myiapkn dlm semggu jg la..coz mggunakn software Flash & photoshop & bina website tu lg...fill in contentnya...Huhuhu...bkn tu ja, aku & supervisor aku kena pggl oleh pgarah Wisma Kewangan tuk bina system kiosk (touch screen) d ofis mereka. Pgarah tu myerah isi2nya & suh fill in & buat system touch screen selain guna microsoft power point. So, aku buat guna software simple ja tuk sementara waktu...software director MX 2004. Hahaha...software paling senang nk d buat...:p Aku myiapkn slama sebln lbh jg...Selain tu aku ada tlibat blkg tabir giiiitttteeewww....:) Apa lg..setup system la...lintas langsung Maulidur Rasul...d wisma muis. selain tu d sutera habour...siok jg la...Bkn tu ja...ada kwn aku jg praktikal d sn...tp dia bhgn system iaitu c Aima Kaim...hehehe...dia dluan masuk, br aku...:) Byk pgalamn la aku praktikal d sn...senang ati sgt2 ni..

Wow...pjg pula rsnya aku write blog ni...hehehe...klu ikutkn byk ni...tp biarlah yg lain tu aku simpan dlm ingatan...hehehehe...Ok, nnt aku cite lg bab Konvo lak...Aku rs time tu t'uja...opsss!!! tggu ye...:) Chaw...!!!

2 comments:

Dayz J said...

yang ajar dicrete math adalah Ms Christina =)Kalau kelas time dekat lunch mesti dia mau cepat-cepat kasi habis sebab bf dia tunggu sudah. sekarang dia d SESB. Hehe

AyeeN_Ain said...

Ya kn? Lupa ba aku suda namanya tu...Ya, dia keja d SESB tu..hehehe