BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, July 26, 2012

My Convocation 31/10/2009 (UNITAR)

Hi all & good day...;

Apa korang suma? Cmna ngan puasa? Skg kita masuk puasa yg ke-6 suda. xrs lak esok masuk semggu kita  puasa..Hurm...last2 post ada aku mgatakn nk cite psl hari convo aku kn? Hehehehe...mau hampir lupa suda..Tp xpa..ni la msnya aku cite..Ok..Hati nk convo mmg truja sgt coz ni la impian aku simpan. Mau ambil segulung Ijazah Sarjana Muda. Ya Allah..time tu aku rs mimpi, aku suda graduate dr Universiti Tun Abdul Razak(UNITAR). Yg kini nama tu d tukar ke UNIRAZAK..Ikutkn aku graduate on year 2008 with my BFF (Umit & Aileen), but, d sbbkn ada 1 project paper aku tpaksa extend..:( Sedih aku time tu tgk my BFF graduate dluan..Dlm ms tu aku nekad, aku b'usaha tuk graduate thn 2009. Alhamdulillah...bln 4 2009 aku abis suda study d akhiri ngan Project Paper 2 part 2...Dpt list name tuk convo pd bln 6 2009. Syukur time tu. Trus aku tbyg & xsbr tuk convo. Rs nangis coz sgt ssh tuk mdpt segulung Ijazah tu. Bkorban ms hanya fokus my study time tu. Kekdg t'abai frens, family & yg lain2..Akhirnya, ni la hasilnya. Apa2 pun aku minta maaf ya klu aku ada t'abaikn korang suma yg kenali aku. :)

Pd 30/10/2009 adalah rehearsal convo skali ambil bj jubah convo. Ambil bj jubah tu awal lg 2 ari seblum rehearsal but aku xkisa tu, yg penting attend tu rehearsal & ambil trus bj jubah tu. Nasib ada saiz...ngam2 sm aku.. Hahahah...Aku convo xbsendirian, ada kwn2 IT aku yg sm2 convo. Heheheh..Ooo..ya..kami convo ni d Putrajaya International Convention Center (PICC) persint 5.. Hahaha...ingat lg aku..:p Kn tmpt Lisa & Yusry kawin...Hehehehe...Time tu aku stay d uma my aunty sblh mama kat Nilai N9. Umanya ke putrajaya xjauh...kira 20minit smpi suda. xla risau sgt..:)

Pd 31/10/2009 adalah tarikh bmakna bg diri aku coz convocation day. Ya Allah...nangis dlm ati...sayu & sedih sgt2...apatah lg sedih my parents not coming coz time tu drg takut ada pggln tuk ke Mekkah tuk naik haji. Aku redha suma tu...nasib my siblings ada..xla trasa sedih sgt2. Nama aku d pggl ambil tu sijil, aku bfikir, betul ka ni??? Mimpi ka?? Realiti??? Bkn apa...cm bkn aku time tu. Bdebar jg ambil tu sijil, kn org menengok. Hehehehe..Ambil tu sijil hanya sekejap ja...tp menunggu tuk convo punya la lama...Hahahah..Akhirnya, aku dpt segulung Ijazah Sarjana Muda dlm bidang Teknologi Maklumat majoring in Multimedia. Alhamdulillah...syukur....:)

**Thanks my family, my frens & yg lain2 support me in education smpi ke menara gading. Jeng jeng jeng..time ni ada special fren but now just fren..want to say thanks with him..:')

0 comments: