BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, May 25, 2016

Halu Halu Halu....2016

Assalamualaikum & Selamat Pagi..


Ya Allah...Lama bangat aku post blogger aku ni...Almost 2 years tdk post ni blogger d sbbkn kesibukan diri & slh 1nya kena block d ofis..Hehehehe...Skali try nk buka..eh eh..apa lg..kesempatan la post blog dlu..Okay...apa nk cite ya..Hurmmm....Prasaan? Okay, now im happy..thanks Allah semua ni..Apa yg berlaku dahulu ada hikmah..& nmpk semuanya..Yes, ini kaitan dgn diri aku..Macam rsnya x terkata..Okay2,..aku cite kan ya...

Masih ingat lg cinta2 dahulu starting 2008 until 2015? Kesemuanya semua already married excepted 2014 tu..Biasa la..yg 2014 tu not future...That why la aku kasi tggl dia..Sbb kenapa, always sakitkn ati aku, xda prubhn dlm diri, ambil kesempatn & 1 lg, ari demi ari aku rs kosong bila sm org tu..bila ingat akan dtg..Oh...tidakkkk...abis aku. Silap2 aku yg tanggung dia..& d buang family. Oh..aku xmau d buang family k..So, aku fikir pjg..smpi sibukkn diri dgn aktiviti bersukan, so..dgn drastik aku tgglkn tanpa alasan kenapa..

Dlm masa yg sm, muncul seorg lelaki kira kwn dr kecil, xla rapat sgt but time kecil mesti kasi sm2..Yala, time kecil blum tau apa2 km..Parentsnya & parents aku mmg rapat sgt terutama dadynya & abahku..Ssh senang bersm..Actually, dia ni sebenarnya mengikut perkembangan aku melalui "Wechat" Apa2 aku post dia tau...sm ada happy, sedih..dia tau..Penah tu aku post d wechat aku sedih sgt..rs down time tu..trus dia whatsapp & tanya sm aku..But aku EGO..aku menafikan...Tp dia ni mmg lelaki xpenah putus asa..Dlm ms yg sm aku cuba mengelak dr dia...Aku post mcm2 lg psl dia..yg dia ni pyibuk la..xpndi bercinta la..apa la..Lama2 aku fikir..kesian jg dia ni..Mcm aku rs serba slh..pastu aku bgtau kat parents la psl dia..My mum say..cua kenali dia..klu rs slesa..truskn klu x..xyah la..Oh No..tanya my dad lg..dad say sm mcm my mum..Okay..nekad aku try kuar sm dia..kenali dia..

Tarikh 17.01.2016 adalah tarikh aku kuar sm dia..Aku ni xtau dia jenis punctual time..Katanya dia ambil aku jm10am. Skali tepat2 dia dtg jm10am..Astagaaa...aku lak time tu br abis mandi. Aku ingat dia mcm janji melayu, mcm jm10am dtg, dtgnya jm10.30am..Skali bukannnn..Okay, dpt 1 suda kenali dia..he is punctual time. Time kuar sm dia aku rasa lbh slesa..tenang..xda rs ragu2...So, aku fikir dia la org yg aku cri..after 1 week, kami declare, sbbkn masing2 rs lain suda..mcm bkn kwn but lbh dr tu. Okay..I proceed..Sepjg sm2 dia..dia la org yg aku cri..ciri2 dia sebiji spt my dad iaitu penyabar..xpenah tggikn suaranya..yg penting dia pndi memujuk..Thanks Allah untuk semua ini. Org yg aku maksud kan "dia", namanya Huzaidi.. Thanks sayang trima aku seadanya..Thanks jg xjemu2 tggu aku wpn aku EGO semua ni..InsyaAllah, kami akn btunang xlama lg..Doakn kami ya..Luv u...muuuaahhhh


0 comments: