BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, February 26, 2012

Halluuu.....

Hi..Uih...lama aku xupdated blog ni.Actually, lama suda ni blog aku create thn 2008, tp aku suda buang post2 lama tu..coz byk kenangan manis & pahit time tu. Mcm2 aku cite time tu..Tp suda aku buang..Klu suda buang, xingat suda. Skg buka lembaran baru thn 2012 ni.

Aih...cmna mau memulakn dlu ya. Ok..skg ni aku da masuk umo 26thn, & bln disember akan dtg umo aku akan masuk 27thn..Hahahahah...3thn lg mau masuk umo 30thn..Na....makin ari makin meningkat tu umo..bkn muda, tp makin tua suda. Adeh...risau sgt pula mau2 mcecah umo 30thn ni coz blum lg mdirikn masjid...(b'uma tangga) Target kawin tu dlm paling awal umo 28thn & akhir umo 30thn.

Mengenai kehidupan aku skg, so far now im working at Kolombong in company road maintenance Globinaco Sdn. Bhd. This company is 1st job. Byk2 interview, ni yg aku dpt.Aku report duty on 10/03/2010. Mula2 tu aku ingat company ni d sekitar bndr KK, rupanya jauh dr uma aku la d putatan. Lama2 aku ulang alik putatan - kolombong Isnin - Sabtu, rs dkt rsnya. Yala, b'keta kn. Cua xda keta, matai...2x naik bus...:p Aku join company ni rsnya janggal sgt mula2 tu..Yala, 1st keja, 1st keja with chinese. Na...d situ la aku b'kumpul chinese & kadazan. Muslim lak, bole d katakn xramai. Bole d kira...:) Job aku d company tu is in Internal Auditor. Hahahaha...lari dr bidang suda aku blajar dlu d UNITAR in IT...Skali keja masuk Audit. Blur2 aku time tu coz xtau menahu psl audit ni. 1st2 study Engineering & Operation tu...Sesudah mau sethn suda aku d company tu, br la blajar Audit skit2. Kekdg aku tfikir jg, bole ka aku buat audit ni? Aku b'untung coz my Bos (Koay Shy Ling) is good & bez sgt2..She teach me 1 by 1. Senang fhm klu dia teach me. Senang masuk d otak. Alhamdulillah...:) Aku keja d company tu mau masuk 2thn suda. Byk experience suda aku working d situ. Terima Kasih ya Allah.. 

About my status...Now im single & available..Hahahaha...kunun.. Of course u all xcaye yg aku ni single...Klu aku bw bgurau yg aku ckp aku xda teman, mesti yg lain ckp, 'tipu la..xkn xda lak kn' Hahahaha...Ok2 la...Aku trus trang, Yes, Im in relationship...:) Apa yg aku kenal skg, dia sgt baik, btolak ansur, memahami, kelakar, byk buat happy sm aku, take care sm aku...Tp yg paling aku tabik sm dia ni, dia PENYABAR orgnya. Mmg sbr orgnya ni,,,sbr sm karena aku yg cm childish...:p Hahahahaha....Ok..cmna kami bole couple secara tiba2. Begini citenya..Ikutkn kami ni suda lama kenal dr sm2 study UNITAR dlu..Sm batch but dia dlu graduate thn 2007 & aku graduate thn 2009. Tp kenal2 just senyum2 ja..xpenah kata sepatah pun. Stlh masing2 suda abis study, 1st aku tjmp dia d CPS bowl pd bln January 2011. Time tu aku with family play bowling. at the same time, dia ada jg d situ. ..Aiseh...nnt...blum lg b'bunga2 tu..Slps tu aku rs cm mau kwn sm dia, coz memdgkn dia guna hp Blackberry & aku pun gitu jg, so, aku branikn diri minta no.pin BB kat pm FB. Na...d situ la kami bkwn...bhbg melalui Blackberry Messanger(BBM) je..Bual pun bual, rs serasi lak aku rs cite kami bdua. Jd, ada 1 kejadian tu...xtau la psl apa dia mau 'Jual aku'...Sot kn...Skalinya aku ckp 'ooo..ko mau jual aku ya..bole ba...tp harganya tggi la...dlm lingkungn RM15,000 keatas la...mcm? tp xda yg sggup mau beli tu...:p' Trus dia kata, 'ada ba sggup tu byr' Aku tanya lg ' sapa la?' Na...tbongkar isi hatinya...dia yg mau beli. D situ aku dpt tangkap suda. So, aku tanya la dia..dia mau bunga2 lak, tp xpndi..aku jwb dgn penuh direct to the point..Hahahaha...tekaan yg btul...So, kami kata putus tuk serius dlm hbgn lbh dr seorg kwn...:) Thank my dear...menerima syg seadanya wpun syg ni degil keterlaluan...

Yeah....xtau apa lg nk taipkn d sini..So, nnt aku update lg blog ni...mmmuuuaaahhh...:*