BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, July 31, 2012

Tragedi 30/07/2012 di Office

Hi & good day;

See above the title tu...heheheh... ada pencuri masuk..xsangka ini tjd eh...Padahal ketat suda ni security d ofis ni siap ada CCTV & Alarm. but pencuri is very2 licik & smart..dia masuk female toilet..coz d situ no alarm but have a CCTV outside...but he's xhirau tu CCTV..Kejadian ni blaku pd 30/07/2012 jm2.15am..aku tgk kat CCTV tu. Mmg rs lucu ada la...coz aku tgk pencuri tu mcuri heavy rain time lg tu..Bygkn bole dia tu panjat tingkat female toilet tu without tangga. Very2 smart him. Hehehe...sesuda tu, pencuri tu selongkar department 'Contract' bhgn Claim. Hurm...Jgn heran, pencuri tu siap mbw alat2 cungkil drawer tau..Abis drawer kat situ..xsmpi 5 saat, buka drawer guna cungkilnya tu..Hebat sgt..Selain tu, dia selongkar department Operation & Engineering (O&E). Org tu ambil duit & camera tanpa mbw beg ya...sisip ja d sluarnya tu...penuh..Hahahah...Yg lucu tu, pencuri tu kuar dr tingkat female toilet tu mcm melompat spiderman lak..Yala, terjun ja ba wpun keadaan basah & sejuk giiiteeeww...Maklum la...kurus...

So, nasihat, apa2 brg bharga @pun duit, dont put in the office wpun ada CCTV ka...alarm ka...pencuri tu ttp licik..Mntau ada yg mggunakn ilmu..:p ekekekekeke...;) Peace...!!!^-^

Thursday, July 26, 2012

My Convocation 31/10/2009 (UNITAR)

Hi all & good day...;

Apa korang suma? Cmna ngan puasa? Skg kita masuk puasa yg ke-6 suda. xrs lak esok masuk semggu kita  puasa..Hurm...last2 post ada aku mgatakn nk cite psl hari convo aku kn? Hehehehe...mau hampir lupa suda..Tp xpa..ni la msnya aku cite..Ok..Hati nk convo mmg truja sgt coz ni la impian aku simpan. Mau ambil segulung Ijazah Sarjana Muda. Ya Allah..time tu aku rs mimpi, aku suda graduate dr Universiti Tun Abdul Razak(UNITAR). Yg kini nama tu d tukar ke UNIRAZAK..Ikutkn aku graduate on year 2008 with my BFF (Umit & Aileen), but, d sbbkn ada 1 project paper aku tpaksa extend..:( Sedih aku time tu tgk my BFF graduate dluan..Dlm ms tu aku nekad, aku b'usaha tuk graduate thn 2009. Alhamdulillah...bln 4 2009 aku abis suda study d akhiri ngan Project Paper 2 part 2...Dpt list name tuk convo pd bln 6 2009. Syukur time tu. Trus aku tbyg & xsbr tuk convo. Rs nangis coz sgt ssh tuk mdpt segulung Ijazah tu. Bkorban ms hanya fokus my study time tu. Kekdg t'abai frens, family & yg lain2..Akhirnya, ni la hasilnya. Apa2 pun aku minta maaf ya klu aku ada t'abaikn korang suma yg kenali aku. :)

Pd 30/10/2009 adalah rehearsal convo skali ambil bj jubah convo. Ambil bj jubah tu awal lg 2 ari seblum rehearsal but aku xkisa tu, yg penting attend tu rehearsal & ambil trus bj jubah tu. Nasib ada saiz...ngam2 sm aku.. Hahahah...Aku convo xbsendirian, ada kwn2 IT aku yg sm2 convo. Heheheh..Ooo..ya..kami convo ni d Putrajaya International Convention Center (PICC) persint 5.. Hahaha...ingat lg aku..:p Kn tmpt Lisa & Yusry kawin...Hehehehe...Time tu aku stay d uma my aunty sblh mama kat Nilai N9. Umanya ke putrajaya xjauh...kira 20minit smpi suda. xla risau sgt..:)

Pd 31/10/2009 adalah tarikh bmakna bg diri aku coz convocation day. Ya Allah...nangis dlm ati...sayu & sedih sgt2...apatah lg sedih my parents not coming coz time tu drg takut ada pggln tuk ke Mekkah tuk naik haji. Aku redha suma tu...nasib my siblings ada..xla trasa sedih sgt2. Nama aku d pggl ambil tu sijil, aku bfikir, betul ka ni??? Mimpi ka?? Realiti??? Bkn apa...cm bkn aku time tu. Bdebar jg ambil tu sijil, kn org menengok. Hehehehe..Ambil tu sijil hanya sekejap ja...tp menunggu tuk convo punya la lama...Hahahah..Akhirnya, aku dpt segulung Ijazah Sarjana Muda dlm bidang Teknologi Maklumat majoring in Multimedia. Alhamdulillah...syukur....:)

**Thanks my family, my frens & yg lain2 support me in education smpi ke menara gading. Jeng jeng jeng..time ni ada special fren but now just fren..want to say thanks with him..:')

Monday, July 23, 2012

Kuih kegemaran ketika bln Ramadhan

Asalamualaikum & slmt tgh ari;

Ok...kesempatan ada ms ni, aku post dlu blog ni. Hurm..skg kita da masuk bln Ramadhan, bln suci tuk umat Islam...Bln puasa ni kuih kegemaran aku ketika ni adalah kuih "Gettas"..Heheheh..pelikkn? Kuih tu d tabur gula...cm donat but ni lain skit..Mmg sedap...senang d buat ni kuih...Ingat lg, last yr on 2011 aku sering dpt gettas ni...Bkn aku beli ya, insan yg aku hargai smpi skg yg belikn...Tp skg..;'( huhuhu...its ok...:) Bila ingat, sedih jg la...ingat kuih tu ingat dia yg belikn tuk aku. Hmpir setiap ari dia belikn tuk aku. Aku sgt2 hargai pemberian kuih tu..Ssh sgt tuk mdptkn kuih tu...Huhuhuhu.....

Sunday, July 22, 2012

mEnCaRi~~~~

Wow...ok...skg kita masuk bln Ramadhan suda...Skg ni ramadhan ari ke-2..Huhuhu...bln ni la yg aku nnt2...Aku bsyukur kpd Allah swt krn mberi aku peluang tuk bpuasa & pjgkn umoku. InsyaAllah...dlm bln ni aku buat apa yg aku blum buat. Alhamdulillah...tlaksn jg apa yg aku mau buat. Mudah2an akan bterusn smpi abis bln Ramadhan ni. Ya Allah...ni la aku slama ni aku tggu2..Bln umatmu. Ia bmakna dlm diriku. D sini la jg doa umatmu termakbul...InsyaAllah...

Kesemptn ni, ini lah msnya aku mcri diri aku sebenar...pjlnan kehidupn aku. Aku mcri2 erti kehidupn aku sebenarnya. Tuk aku mcri, dlm bln Ramadhan ni la aku bdoa spy aku dpt mcri pjlnan kehidupn aku d dunia ni. Aku mngaku masih byk lg kekurangn dlm diri aku. Aku plahan2 mcri. Ertinya sm tuk b'ubah dlm hidup, Ini dr ati kesemuanya...ati yg ikhlas tanpa memaksa dr sapa2..Kita mesti ikhlas melakukn tanpa suara2 d luar. Seblum ni ada yg sudi myuarakn tuk aku b'ubah. Yes, I appreciate it. Org tu myuarakn dgn ati yg ikhlas. Hanya aku ja mngerti kenapa dia begitu thadap aku. He is special for me, but biarlah rahsia. Biarlah diri aku ja tau sapa org tu, Aku still ingat kata2 nasihat, dorongn & hikmah. Aku bsyukur dlm mgenali org tu. Dlm ati aku xpenah mbuang dia dlm hidupku wpun....blah blah blah..(Rahsia). Aku ttp mghargainya. Aku bkn jenis yg trus mbuang begitu ja. Aku punyai ati & prasaan. Syukur la Allah beri aku kesedarn sedikit.

Bila ingat aku menunaikn solat trawih pd mlm ptama tu thn ni...betapa sayu aku rs...Br la aku rs2 sgt nikmat ni. Mghayatinya...makin aku tsentuh. Nangis dlm ati aku mampu. Terima kasih ya Allah...;') InsyaAllah..aku akan lakukn prubhn sedekit demi sedikit..Bkn tu jg, for my BFF Umit, Aileen & Nieyl..mereka ni la yg memahami ati aku & sikap aku dr secondary school & university. Selain tu my frenssss, Pris & Eally, drg ni la byk mdgr mslh2 aku hadapi. Rs setiap ari aku mgalir airmata memikirkn mslh ni. 2org ni la yg bg support & smgt pd aku ketika aku down. Syukur sgt2..;') InsyaAllah...bln ni aku akan guna sebaik mgkn ada peluang ni...Doakn aku ya...Assalamualaikum..

Friday, July 20, 2012

Tertulis di Luh Mahfuz

Jodoh itu RAHSIA Allah, yg t'tulis di LUH MAHFUZ semuanya rahsiaNya yg xkn t'ungkai tanpa izinNya. & bkn sesuatu yg bole dbuat main.


"Jodoh itu rahsia Allah. Sekuat mn kita setia, sehebat mana kita merancang, selama mana kita menunggu, sekeras mana kita bersabar, sejujur mana kita menerima kekasih kita. Jika Allah SWT tdk menulis jodoh kita bersm kekasih kita, kita ttp tdk akan bersm dgnnya."

Bila ada yg syg, jgn lukai atinya.
Bila ada yg cinta, jgn kamu titiskn airmatanya.
Bila ada yg menanti, pastikn kamu kembali.
Bila ada yg setia, lakukn yg sm.
Bila dia pergi, pergilah kejari slagi mers dia b'erti.
Krn bila dia xda d sisi, kamu akan sunyi & sepi.

** Renung2kn..:')
     

aku yang berDOSA...:')

Sejauh mana langkah ku di sana
Aku melupakan mu
Seluas mana kau beri padaku
Masih ku angkuh padamu.


Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku.


Ya Allah apa yang bisa
Ku tebus kepadamu
Atas dosaku
Ya Allah ku hina terasa
Biarku bersujud
Untuk ke syurgaMu.



Sunday, July 15, 2012

Kosong

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu


Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa kosong, kosong


Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku kosong kosong


Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar


**Suka ni lagu...:)