BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, August 18, 2012

Last day in Month of Ramadhan (Fasting Month)

Assalamualaikum & good day;

Hi..wah...ari ni last day kita bpuasa(18.08.2012). Huhuhu...ndak rs kn...cm br ja kita bpuasa. Pejam celik pejam celik esok raya suda. Rs sedih tu ada coz semlm last day solat trawih lg...Na, tggu next yr, mudah2an d pjgkn umo...Amiiiinnn..Ok...aku post blog ni aku brada d ofis. Hehehe...actually, ikutkn aku cuti ba ni. Tp ari ni is Saturday, half day lg...so, alang2 la keja ja..Cuti pun cm kira rugi sgt2 coz half day...Hahahaha...Lgpun ada keja mau d siapkn seblum aku cuti next week slama semggu. Na, semggu ba aku cuti, xpenah2 aku cuti cm tu...Ngam2 tkena tarikh yg xsibuk keja jg. :) Slama semggu cuti tu mudah2an aku dpt p open hse kwn2 aku. Tu pun klu drg ada jemput la. Actually, kami blk twu tuk thn ni pd raya ke-2 but memdgkn my bro xdpt cuti coz br masuk keja...so, braya d KK la...tp ok ba braya d KK, aku suka lg. Save jg duit ba. Bole rehat2 d uma.

Hurm, ari ni cnfirm aku akan kelam kabut kemas uma. Ptg tu br aku tkemas uma smpi la mlm jwpnnya...Hehehe...bilik aku lg la...sakit mata memdg klu korang tgk..Hahahaha...Yg paling leceh, suda kemas, pastu bhambur blk. Mau kemas blk, MALAS ah...heheheh..begitu la tabiat aku. Aku ni ikut mood, klu dtg rajin...rajin sgt...klu mls, mls sgt2 la..My family yg fhm prangai aku tu. xtau lak klu suda kawin nnt, xtau la...mudah2an rajin la...Hehehehe...

Ok, apa2pun aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL'FITRIL, MAAF ZAHIR & BATIN kpd semua umat Islam d Malaysia ni. Mudah2an pd bln syawal ni kita bgembira ngan meriah & bsederhana. Amiiiinnnn....:*

Monday, August 6, 2012

Today is S.I.A.L

Huhuhu...ari ni aku rs sial diri aku. Mgkn kebusungn sm my soul..Psl kami, kiranya aku ni ckp ja btul. aku bantah ckp dia...yg aku ni btul ja..Skali tu, td tgh ari aku kuar p bank, ambil duit tuk byr my bills fon & loan CIMB skali mau kasi duit my brother. Kesemua xkesampaian..Aku eksiden, aku langgar keta org, keta atos..Ya Allah, apa la nasib aku ni. Kenapa ia tjd? Saat yg aku perlukn duit tuk settle my utang, utang org pula aku byr. Tis kes, actually bw p balai polis but akibat panik & time tu fikirn aku entah kemn...trus d bygi muka my parents coz I know tis all my mistake.Settle punya settle, ppuan cina tua tu minta RM300 tuk bumpernya...Yes, mmg tu harganya...bkn teruk sgt. Tp my mistake, trima la blsnnya cik ain..Sesuda tu aku kol my brother, dad & mum, mmg aku tau drg mara...t'utama skali my dad, dr suaranya aku tau suda...jwpnnya mgalir airmata aku...apa yg bapa aku ckp, mmg benar...suma dr sikap aku yg tgesa2...degil..& btul jg kata my soul..Slps tu, aku kol my soul, luahkn suma ni...trus ba aku nangis..Skg aku post ni pun still nangis but dlm ati ja...Habis la aku kena ceramah d uma nnt...cnfirm sok aku pki keta lama. Its ok, yg penting keta tu bjln & keta tu mesti bckp, "akhirnya ko pki jg aku coz wira bmslh" Damn it...

Friday, August 3, 2012

Tidak sepatutnya....:'(

Assalamualaikum & good day;

Ari ni masuk 14 Ramadhan & 14 ari kita bpuasa da..wow!!! xlama lg kita hadapi mlm lailatul Qadar..Wallahualam...:) Ari ni (03/08/2012) btul2 aku rs sedih sgt2..xtau la...tiba2 aku rs sedih start semlm. Aku xtau napa tu dtg..Klu bole aku mau mgelak tu suma, tp ni dtg secara tiba2...Airmata pun mgalir secara tiba2. Ya Allah...napa Engkau berikn aku kesedihan lg..? Napa masi bygn tu d minda aku? Aku b'usaha nk lupakn kisah sedih tu, tp dtg pula secara tiba2.  Ya Allah, aku xmau tjd lg kesedihan melanda tjd beberapa bln yg lalu. Bohong la klu xda rs sakit d ati...Bkn tu ja...ati ni rs remuk...d tusuk sembilu..kalah pisau tu. Benar2 la aku rasai suma tu..Pd mulanya happy spjg...skali kena tluka..Ya Allah, kalah luka d kulit. Ubatnya xda d jual, ubatnya adalah mdekati Allah dlm solat, berzikir & bc qur'an. Tu ja aku rs pgubat tuk aku kuat mghadapinya. Tp ni td, secara tiba2...:'(

Aku sedaya upaya nk lupakn, tp kali ni ssh mau lupakn b'banding dlu. Aku rs bkn aku yg dlu...Jauh sgt b'ubah. Dlu aku kuat mghadapinya, bila tluka rs xda apa2 blaku. Tp skg, kekdg aku xdpt kawal. Aku byk2kn b'isghtifar. Keadaan cmni mbuatkn aku mau jauh dr suma ni..Klu bole, jauh dr sini..bole aku lupakn & xkn mcri lg..& hanya aku mau cri diri aku yg dlu. Tindakan aku tu mmg slh, coz akan d bygi jg suatu ari nnt. Mgkn aku tlalu sygkn dia & rapat sm dia, mbuatkn diri aku xbole lupakn begitu ja. **Kecuali, kepala aku d hentak & pengsan..bangkit, mgkn lupa suda tu. Ngarut lg c ain ni..

Mudah2an apa yg dia smpikn pdku tu harap dia xb'ubah & ingat kata2 tu. Actually, aku still sygkn dia lbh dr  seorg kwn. Aku xmampu tuk suma tu, aku hanya seorg manusia biasa & aku seorang perempuan. Dlm bab2 serius ni xsesuai perempuan yg myuarakn. Hanya Allah sj yg tau kesemua ni kejadian & hanya Allah tau apa niat aku d ati...:')