BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 20, 2012

bujang VS suda berkahwin


Hai semua…Yaiy..kembali lg bsm blog aku..hee…Ari ni mau story psl cintan cintun skit..xla serius sgt but ada lucu, ada boring & ada jg ketakutn..wow..Ketakutn? Mcm interested..Hehehehe..Ok, 1stly nk cite psl ada 1 mamat ni. Kira kenal dr Yahoo Massenger(YM) la..hurm..blaku pd thn 2006, time aku d university kami ni kenal secara alam maya la..Hahahah…bchat d situ lama2 btukar no.hp, so..dr situ kami bkwn melalui hp ja la..tuk btemu aku lum sedia. Dlm ms 3 bln cm tu, br la aku bsedia tuk jmp dia. Skali jmp, not bad la orgnya tp syg….x brapa tggi orgnya..sm tggi sm aku..Huhuhu..klu aku high heels, cnfirm dia nmpk PENDEK dr aku…:p Skali ja jmp, trus dia cm mghilang diri, so, aku pun buat xtau ja la…Peduli la..yala, time tu fikirn aku hanya mau focus with my study…that’s important my life, for my future..Sekian lama dia myepi, br la dia muncul ptghn November 2012. Wow..see!!!! bygkn dr 2006 – 2012 ni..6thn lamanya br dia muncul..Hebat!!! Bila tanya napa myepi & mghilang diri, alasan, dia nk tgk aku ada prubhn @ x..coz dlu aku xbrapa matang…Dia buat aku cm tu coz dia suh aku fikir & bkelakuan secara matang..Bah, dlu kn aku buat der ja..xda prasaan langsung psl cinta coz kn focus my study. Cinta main2 ada la..cinta skandal2..Yaiy!!!! So far, bila dia muncul, kira ada kwn la..but aku xla cm dlu suda..Wujud ka dia @ x, noy my prob. Klu ada, ada la tu…Kn mau bsikap dewasa…kunuunnnn!!!! Nk biasa kn diri dlu keadaan  cm tu. So, aku tetap akan bkwn ngan dia. Yg aku kenal dia ni jenis mmg xkisa punya org. Cm aku jg la dia ni..wujud ka @ x..Heheheh…& 1 dia mmg pentingkn kerjaya dia..Owez bz sm keja dia, xkira waktu. I don’t know apa keja dia. Mls mau tanya2.:) xtau la sapa yg bole memahami dirinya tu…heheheheh…for me, not important..dr dia ja tu..mau kwn @ x…aku xpaksa…

2nd ni kes lain lg..blaku br2 ni 13/12/2012, ms ni aku ada urusn with my dad d balai polis trafik d penampang. So, psl apa, biarla aku simpn. Aku cuma mampu bgtau ada hal mau slesai secpt mgkn. Pd mulanya aku b’urusn sm penolong pegawai, but time tu dia amat bz jg so, penolong pegawai tu suru bwhnnya uruskn hal aku. So, org bwhnnya setuju urus hal aku. Ok..d jdkn cite, dia minta document penting la cm biasa IC & Lesen keta tuk buat report. Ingat lg dia kata ‘eik..4 ari lps befday ko lak tu, happy befday…heheheh’ So, im say tq..ngan skali peace aku xleh tggl.trade mark tu..Hahahha…Semua butiran aku dia nk…tuk masuk system..Sgala2nya dia tau la..siap dia buatkn draf report lg tuk aku.Aku cuma tgk mntau ayat ada slh ka..apa ka..so, far xda la..Complete!!! Suda buat report, the next day on Monday aku perlu bw document fotokopi IC & Lesen tuk rekod drg. Ok, suda slesai…Mlmnya tu aku mau tido suda tetiba ada 1 msg dtg say ‘HI’..Wow, sapa lg ni msg mlm2..xaku layan coz no.ganjil k..Hahahah..

Keesoknnya tu no.tu sms aku lg..’HI, GUD MORNING, SUDA SMPI D OFIS?’..Lawak la…Hebat..so, aku tanya ni sapa dr mn dpt no.hp ni..Btubi2 kami sms, rupanya org yg urus hal aku pd kemarinnya tu..Sms punya sms..smbil dia ajak aku kuar, but aku tolak coz 1st, dia ajak ngam2 aku ada hal ngan aktiviti aku & 2nd dia ajak kuar pd mlm…Ha..tu aku mmg xleh sgt2…Tibanya ari isnin, aku anta tu document yg drg maukn..aku ke sn with adik aku. Tiba d sn, aku masuk trus aku nmpk dia.Smgt dia layan aku, skali dia nmpk aku sm adik aku tp time tu dia xtau aku sm adik aku tu. Dia fikir aku sm bf..Wahahaha..lgpun adik aku yg prasn time tu dia cm xsmgt suda..Layu2 giteeewwww…heheheh..Suda tu, mlmnya tu dia sms aku yg aku bw bf td..Hahahah…aku explain la..br la dia lega kunun..Na, dr situ aku dpt tangkap why dia mau bkwn sm aku..ada sbb..Dia xmau ckp, so, aku main blash..malu tu blkg kira la…So, btul baa pa aku smpikn sm dia…Pelik sgt2 br sekali 2x jmp suda dia suka sm aku..jatuh ati sm aku..Aduh..suda aku tau tu trus dia ckp ‘SO, MCM? TRIMA AKU?’ Na..ketakutn aku kn..trus aku ckp ngan jujur..’AKU TRIMA KO SBG KWN BIASA SJ XLBH DR TU’..lgpun dia suda b’uma tgga, ada isteri ada 2 anak..wow..Hebat ko ain smpi laki org suka. Bahaya ni..mau bw bcouple kunun..Huhuhu..aku xsggup tuk mganggu uma tgga org..Aku hanya sggup tuk jdkn kwn ja..tuk lbh dr kea rah serius..Mmg ada but dia bstatuskn suda BERKAHWIN..Oh!!! aku xsggup…Dia pula xdpt trima sbg kwn..dia mau lbh dr tu..Ya Allah…btul2 dugaan diriku. But ini adalah cabarn tuk aku bfikir..Kena duga aku k…J Tuk aku xnk lukai atinya, aku explain spy dia leh trima tuk bkwn sm aku..kwn biasa..Tp dia tetap bkeras coz dia btul2 suda jatuh ati sm aku. But aku tetap jg ngan pendirian, aku hanya mampu bkwn ja xlbh dr tu..Harap2 dia fhm..

So, skg aku xtau sm ada dia mau kwn @ x..Tpulang pdnya la..Aku xkisa semua tu..byk lg kwn aku d luar tu..:) Hidup mesti d teruskn..mesti happy2 tanpa seberang mslh…Ceeeewaahhh..!!!! J J



Tuesday, December 18, 2012

Kejadian berlaku secara xsengaja...:)


Assalamualaikum & Hi semua…J

So, apa mcm korang, sihat? Ceria? Ini la keboringan sgt suda aku ni. Klu da keboringan, cnfirm akan post d blog..heheheh…Hurm..spjg bln 12 ni mcm2 blaku pd diriku d luar @pun dlm. Xpa…aku cite 1 per 1 ye. 1st skali ttg outstation. Ok…br2 ni aku ada outstation ke Tambunan, Keningau & Tenom. Aku ke sn m’audit with my frens. Hurm..cm biasa..pening jg kepala cek2 document tu but cek secara slowly. Hehehe..kekdg bikin tension jg tu..Ngam2 lg time tu mood aku xbrapa. Mood dtg bulan la citenya..1st day lg..Haih..nasib time tu audit..klu x..murung ja mood aku tu..Hahahaha…Tp pjlnan dr KK ke Keningau..Kami guna jln Keningau Kimanis. Jln yg bahaya…Why I say it? Coz byk suda accident d situ. Time tu aku hanya mampu bdoa & btawakal ja..Alhamdulillah..safe ngan slmtnya. Kami ke sn ngam2 musim buah…wawawa, apa lg my frens mmg “hantu” durian..Na…ni kali la…siok eh drg mkn..menikmati ba, aku hanya menonton ja la..Mmg aku mkn durian but sejak ada kes dahulu2..xmau suda mkn..NEKAD k…:p Sggup lg aku mkn MANGGIS..My favourite fruit tu…Klu bole mghadap sendiri2, xmau share2..Hahahah…Jahat kn? Ok, dlm pjlnan blk dr Tenom ke KK, bole2 aku mabuk..gila eh..xpenah2 tu..Bygkn aku menahan muntah aku tu. Ngam2 my fren drive laju..Ok jg la..awal smpi d KK jg..aku pejamkn mataku time tu..Sesuda smpi uma…jeng jeng jeng..blari masuk ke tandas, trus MUNTAH..Pening lg..trus aku bw tido..smpi la mlm. Br la ringan2 skit kepala tu..Alhamdulillah..

Pd 09/12/2012 is my befday. Haih..umo suda 27thn da..3 thn lg tuk mcecah umo 30thn. Matai..alhamdulillah…syukur masi lg d sini..:) Yg gembirakn, aku dpt perfume Burberry “BODY” gift from my mum..Yaiy…I like it..heheheh…Tq mum…:* Yg lain ada but tggu ja la..Hahahha..yg sedih, xda special yg wish sm aku…Klu dlu ada..ni kali langsung xda..Sedih sgt2…L xpa…life must go on..Ada hikmah d sblk semua ni…Aku pcaya qada’ & qadar. Ada jodoh, xke mn jg.:)

Argh!!! Ni tarikh 12/12/2012 bikin panas sm aku..Yg lain, lucky kn..ada yg langsungkn kawin, btunang..tp aku..bikin panas & t’ingat2 kes tu..Huhuhu..biarlah aku simpn, xnk aku mau kongsi d sini. Trauma tu trauma jg, but lawan semua tu.Klu ada org lain, mmg trauma suda tu..Pgalaman tu buat pgajarn sm aku. Akan aku simpan bila2..Tp ms yg sm, tuk slesaikn mslh tu, mgurus semua smpi slesai ada pula yg sangkut paut k…Hahahaha…fhm2 je la..klu org tu urus hal aku, mula la…tu biar aku cite lain lain topic. 1 per 1 ye..hehehe…Lucu ada jg, takut pun ada…na..apa mcm tu…:p Tau pun takut cik Ayeen ni…:p

Stakat ni la blaku dlm hidup ku…J Akan citekn lbh lg d lain topic…Bye..:*