BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 14, 2013

My Make-up

Assalamualaikum & Selamat pagi;

Pagi2 da post blog...(Jwpnnya "ngantukkkk") Hahahaha...Lgpun ada ms tuk post dlu seblum memulakn keja ni. Ok, about title tu..psl make-up..Make-up aku..Aku start make-up ni time start keja thn 2010. Penah jg la dlu2 tu pun just compact powder & lipstik je..Biasa la dlu2 kn still study, still guna duit parents..Mn bole lbh2 make-up. Aku sedar time tu blum bole lg..Still as a Student..Heheheheh...

B'blk pd make-up...Pd dasarnya mmg aku suka b'make-up. Adakalanya xda mood mau make-up. (Biasa la....MALASSSSS) Hehehehe...Make-up bole ubah kita punya raut wajah dr wajah yg lesu ke segar..Aku b'make-up time keja, b'siar2 & attend wedding @ dinner @ any event la..Klu time keja ka, b'siar2 ka before make-up used spray face Vitamin C, tuk kesegaran. Pastu used Compact Powder with concealer. Concealer ni menutup wajah kita yg ada hitam2, bekas jerawat la...Selain tu aku guna eye shadow tgk kesesuaian pakaian yg kita pki. D ikuti guna eyeliner..Yeahhh..ni wajib ni guna eyeliner spy nmpk lawa mata kita..Hahahaha...Klu xcaya, cua guna tu eyeliner atas sm bwh..Atas aku guna liquid eyeliner & bawah just pencil eyeliner. Slps tu br guna Maskara ni..Ni pun penting jg..tuk lawa mata...mata jd galak...:) ekekekeke...aku pki atas & bawah...Pastu br la kita guna Blusher pipi...Aku mesti guna ni sbb nmpk wajah kita kurus..hahahah...kunun2 la kn..tu guna blusher jgn sembarangan blush ja...nnt lain jdnya tu...Kalernya tu tgk kulit kita & jgn guna tlalu terang..Nnt jd badut tauuuu!!!! Akhir skali br la guna Lipstik..Before that aku guna vaselin dlu d ikuti lipstik..:)

If event @ dinner @ wedding lak...aku tmbh contact lens kaler sm bulu mata palsu...Na..granddddd sgt da tu..Tapi skg ni jarang da guna contact lens kaler coz aku guna contact lens biasa ja yg ada degree silau..klu contact lens tuk silau xde..cuma degree jauh & dekat je...Tu pun contact lens biasa silau ni pun d order k...Huhuhu...

Aku senaraikan jenama penggunaan make-up aku ya...

1) Compact Powder - Clinic, Bodyshop & SimplySiti
2) Concealer - Bodyshop
3) Eyeshadow - Silkygirl, Clinic, Bodyshop & Elite
4) Eyeliner - Silkygirl, Maybeline & Bodyshop
5) Mascara - Maybeline & Silkygirl
6) Blusher - Clinic, Elianto, Bodyshop & SimplySiti
7) Lipstik - Bodyshop, Shesheido, Clinic & SimplySiti

Ok...Nnt aku post lg yg ada nk share kn...:) Bye..

Monday, October 14, 2013

Tidak Sangka....terkejut...

Assalamualaikum...selamat ptg...:)

Hurm..lama aku x post ni blog. Ni post ngam2 free time, lgpun sok kita akan myambut Aidil'adha, 15.10.2013 ni..Hehehehe...byk staff kami cuti ni...Geng karas aku cuti...Sunyi aku rs..Diam memjg aku ari ni..Diam2 ubi b'isi ya...tgn pun buat keja tekan keyboard, kunun2 buat keja..padahal, na...post blog ni...smbil2 tu online hp..hahahaha...mcm? Bijak2....:p online hp tu smpingan...:p

Ari ni tetiba aku trasa sedih...mau nangis ada la...apa la dugaan Allah bg aku ni. Mmg aku dpt rs, owez lunch time ada c kwn bw mkn..mmg x miss...mesti bw mkn. Ari ni btul2 xdpt coz c kwn tu sibuk, ada emergency d luar...Huhuhu..kunun2 aku hint2, tp xdpt...Sedih2....:'( Spy aku xrs sedih tu aku join kwn2 aku yg lain la..Lunch time d Restoran Rezeki d Terminal Bus Inanam. Yg mgejutkn..Allah maha mgetahui semua kejadian ni..Akhirnya t'makbul jg doa aku ingin btemu seseorg tu. Tp org tu da kawin, br ja kawin bln 5 td. Smpi ja d restoran tu aku nmpk seorg ppuan yg penah aku nmpk d FB, Tgk btul2 rupanya bininya..Ngam2 posisi tmpt duduk, d sblhnya ja...Aduina..betapa aku bdebar time tu..aku rs, kenyg ba trus..aku rs kwn2 aku prasn gelagat aku time tu. Aku xmau d gelar sombong, aku wechat dia. Br dia prasn..aku mau tatap wajahnya tp ada bininya...xbgs jg..Lgpun takut aku jatuh cinta pdnya..aku xmau jg dia jatuh cinta pdku. Aku hormat. Ikutkn cite, aku sm dia hampir mau kapel, tp takdir xmeyebelahi kami bdua coz dia nk kawin ngan pilihn familynya..Aku muncul secara tetiba dlm hidupnya..Just fren ja time tu tp aku rs dia adalah org yg baik, bole d smping aku slamanya..tp bkn jodoh aku sm dia. Aku mgalah dlm situasi. Ingat lg, dia time tu nk batalkn perkahwinannya tu, tp aku larang...biarlah aku mgalah..aku sggup..lg la aku xsggup tgk dia bgaduh sm familynya gara2 nk batalkn perkahwinannya tu. Huhuhuhu...td bila aku nmpk dia, aku rs xkuat time tu..Aku mengaku, aku masih SAYANG kan dia...CINTA dlm ati ni masi utuh. Wpun aku x memiliknya, aku tetap akan mdoakn agar dia bhgia d smping isteri t'syg..Allah yg tau ati aku skg ni. Aku mampu melihat semua ni..kesedihn biarlah aku simpan dlm diri aku tanpa org tau.

Apa2 pun..Thanks Allah, engkau makbulkn doa aku ingin btemu dgnnya. Aku mampu tgk dr jauh ja..(Padahal td bersebelahn ja...Hahahaha) :)

Tuesday, August 20, 2013

Jeng jeng jeng...:)

Assalamualaikum & Good day..

Alhamdulillah...da masuk 13 Syawal thn 2013 ni. Ya Allah, ms cpt blalu, aku bsyukur umoku d pjgkn sehgga ari ni...Ameen3x ya-rabbil'alamin...Klu d ingat semasa puasa, punya lama  tggu tuk meraihkn Aidil'Fitri, sehari bagaikn sethn eh..Mghitung ari pun agak lama..Btul2 m'guji ba..Sempat lg aku post blog ni..Maklum la...ngantuk aku skg ni...Ngantuk kekeygn mgkn ni...apa lg..lunch td mkn mee goreng mamak...Cmna mau diet ni. Aiyer...berat bdn pn naik ba...abis la..xbole jd ni..Mau b'aksi kembali setlh sebln setgh mdiamkn diri dr jogging. be slowly cik Ain. Hehehehe...

Actually, aku ni br blk dr Tawau. Emergency leave aku ke twu coz nenekku punya abgnya sakit. So, parents bw aku sm 2nd brother. Pd mulanya, aku xmau ikut, yala, no leave kn..But parents aku suh ikut. So, potong gaji lor...xda suda leave aku coz leave pjg raya sakan..Heheheh...potong gaji lor..xpa, nyawa manusia lbh penting. Duit bole d cri, nyawa lak xleh d ganti. Akn hilang slama2nya cuma kita xtau bila...Kami ke twu tu by road. Aduh...paling aku benci by road coz mabuk...Apatah lg jln cm ular d ranau tu..Na, tido sepjg tu..migrain trus dtg ni. denyut2 agak sakit...

Ha!!! ni lg 1 kes, klu bole mau d elak, akhirnya kedptn..hehehe..but its not my problem..nnt aku smbung apa kisanya...heheheh...bye...caw cin caw...

Wednesday, July 31, 2013

Hairannnnnn....Gosippppp melanda..

Yeah....slmt tgh ari semua..


Alhamdulillah...ari ni da masuk 22 Ramadhan kita bpuasa...& tggl semggu lg kita myambut hari kemenangn kita iaitu hari raya aidil'fitri. Hurm..mengenai title aku d atas tu, kekdg aku rs lucu..Psl gosip2 ni, ada separuh takut kn...Bg aku, da lali semua tu. Tau la..gosip ni kekdg ada yg betul & x..But, gosip aku ni cm biasa gosip sm org ofis (Lelaki) jg spt dlu jg..Hehehehe..Heran aku...Aku nk bkwn sm lelaki pun bfikir 2x..coz gosip kn..gosip yg xsihat ni..hehehe...Aku kena gosipkn seorg lelaki b'status kn sudah b'kahwin. Na...parah kn..yg suda kawin lg tu..klu bujang td, xpa..ni suda kawin. Kekdkg aku fikir, slh ka aku bkwn sm org yg da kawin? Just fren, bkn lbh dr tu. Haihhhh...ssh sgt nk bkwn klu 1 ofis ni..Mulut manusia ni sukar nk tutup..ada sj yg cite yg x elok. Apa2 pun aku redha ngan gosip tu..aku fikirkn +ve semua tu. Yg penting niat kita ingin bkwn, bknnya ada maksud d sblk..:) 

Hurm..aku xkisa kena gosip coz just fren ja..xlbh dr tu. Lgpun, aku slesa bkwn sm dia, coz dia byk nasihat kat aku, berikn pdpt yg matang & yg penting citars & serasi tu ada...xslh jg kn bkwn sm lelaki yg suda kawin. Janji, tau batas2nya..aku pun sedar dirinya suda kawin, wpun lelaki ni ada 3 isi tmpt kosong jg. But, aku bkn ppuan cm tu..Niat aku, ingin bkwn..kwn ja la tu..xda yg lain..:) Hehehehe...

^_^ peace....

Tuesday, July 23, 2013

Bulan Ramadhan & pjlnan hidup

Assalamualaikum & Selamat pagi semua...^_^

Lama pula aku x post ni blog..Hehehe...bkn apa, xda benda nk cite kn..So, skg ni xla byk nk d kongsikn. Rs biasa2 ja..Ok...skg ni da d bln Ramadhan yg ke-14 suda...Wow!!! x rs ye...Rupanya da 2mggu da kita puasa. Hurm...Tp yg sedih 1st day Ramadhan aku xdpt join, mcm biasa...huhuhu..1st time dlm hidup k. Rs lain aku rs time tu..Alhamdulillah, ari ke-2 puasa tu aku join suda...:) Bln Ramadhan ni mmg byk dugaan & cabaran dlm diri kita. Aku, start ja puasa tu suda kena dugaan, ada org kasi panas sm aku. Sabar ja la...tp aku xdpt kawal time tu. Hanya Allah sj yg tau..Sapa org tu kasi panas aku, cm biasa....EX-BF yg anggap kwn biasa tp dr segi sikapnya xda pun cm kwn malah cm d buat GF pula..d tanya hanya kwn rapat & anggap adik...Puiiiii...xda la semua tu timbul klu kwn ja cm tu..Dia la insan yg kasi panas aku time tu sm2 GF barunya tu..kunun2 sahabat ja..Sahabat apa smpi b'sayang2, smpi cium2 dahi...itu ka d namakn SAHABAT? Ha...karuttttt...mmg drg couple...Klu gitu, lbh baik kawin trus la...kn senang. But alhamdulillah, ada hikmah jg aku x sm dia..Pendirian x tetap..Kejap OK kejap KO. Huhuhu...byk lg kumbang d luar sn tu yg bgs dr dia..Yg aku xsuka pd dirinya tu ada sikap PANAS BARAN..ambikkkk ko...heheheheh...klu bole elak la...

Na...cukup la aku cite kn tu...bikin panas sm aku ada la...Skg, dia suda block aku dr account..Bgs jg, ndak jg dia myibuk hal aku, ndak jg dia ingin tau hal aku. Bikin rimas semua tu. Cm aku ni artis ba..cm aku ni GF dia..Hellooooo....aku mau bebas k..Pastu yg skg aku jaga2 bila tjmp d jln raya coz dia tau no.plat keta aku..Rsnya aku mau tukar ja no.plat keta aku tu...@pun tukar keta..Tukar keta pun lum mampu...Hehehehe...Hurm...yg penting aku suda lupakn dia dr thn 2011 smpi la skg...Kenangan ttp kenangan but tuk kembali, TIDAK AKAN....Aku x rela...Walaupun itu jodoh aku ka apa ka, klu bole TIDAK MAHU....Sayang mmg sayang tp pudar suda...makin ari makin pudar...Tp apapun dia mmg byk tlg aku...Aku trima kasih byk2 sm dia. Aku harap dia bhgia sm GFnya yg d puja2 nya tu...:)

Ameen....

Thursday, June 13, 2013

T'tangguh seketika

Assalamualaikum & hai semua..


Hurm..jarang pula aku rs buka ni blog. Bkn apa, sibuk memjg sm keja d ofis sm d uma. Kekdg tuk diri sendiri pun xda ms. Apatah lg klu ada BF, lg la rs xda ms..Tu la smpi skg lum ada BF ni..Hahaha...bkn memilih but lum msnya lg..lum ms sesuai..Biar ms ja yg tentukn. InsyaAllah, jodoh mmg ada but kita xtau bila tibanya..:) 

Bila tgk title tu mesti ada tsirat..Hehehe...mmg pun...Maksud d sblk title tu bmakna dlm diriku. Niat aku mau b'tudung tu paksa aku tangguh dlu...Lgpun apabila aku mau lakukn sesuatu dgn yg tlh kita niat, 1stly aku mesti tanya pdpt parents aku cmna..Ada ka mereka stuju @ x..Dgr komen mereka. Begitu la aku. Yala, aku masi d bwh tggungn mereka. Mereka la yg mbesar aku, mjaga aku dgn baik smpi skg. Alhamdulillah...Ok, mgenai tu niat mau btudung aku tangguh dlu coz ada beberapa reason. Mmg niat nk btudung but reason yg slesaikn dlu.. Apa yg d pkatakn oleh my dad ada jg btul. Aku fhm apa yg drg katakn, drg xmau aku just hangat2 taik ayam..drg mau aku buat keputusn yg tbaik. Drg tau mmg niat aku baik, tp drg sempat pesan..Klu btudung krn seseorg, bgs xpyh...Hahaha..aku da agak drg akan ckp cm tu but bg aku niat aku krn Allah. Lgpun mmg da kewajipn seorg Islam jg. Byk jg la my dad bgtau & pkara tjd d luar. Bila fikir blk, mmg btul la..Diri sendiri blum cukup semua tuk completedkn dr segi pakaian, prangai, sikap...InsyaAllah, still in-progress..Niat tu seblum puasa thn ni, but tangguh dlu dgn kebaikn diri aku. Aku sedar jg diri aku blum baiki lg, lum smpi 50% lg..Bila fikir blk, mmg ada benarnya semua ni. Rs sedih tu sedih jg la, niat baik kn tp lum cukup lg...Bkn 2 ati but kebaikn ms dpn jg...Mgkn ada hikmah jg semua ni. Aku tetap akan sbr. Bsangka baik pd yg Esa..Mudah2an ati aku tbuka, dpt hidayah tuk niat aku...Doakn aku yg tbaik ya...

Aminnnnn......:')

Tuesday, May 28, 2013

Busy mggu ni & ku sedar sapa diri ini

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia..:)

1st all, this week im very2 busy for my commitment yg x d rancang. Dlm mggu ni my parents ke Penang smpi ari Jumaat ni begitu jg my bro, ke kursus smpi ari Jumaat ni. Nasib la ada adik bongsu. Ada jg menemani d kala sunyi...hehehehe...Stakat ni bole aku handle apa yg patut. Kekdg mgeluh pun ada, ada patut d korban iaitu masa, coz my kitten is sick. Huhuhu..cian kitten tu. xsmpi ati tgk dia sakit, jd, aku bw dia p klinik slama 3 ari. Duit pun biarlah aku korbankn, yg penting my kitten sihat...

Beralih cite lain, kini br aku tau, semua tu hanyalah sementara. Pd mulanya ja, coz masing2 bujang kn. Lama2 apabila dia suda mendirikn rumahtangga bsm pilihan familynya, aku d abaikn. Sekelip mata ja brubh. Seblum bgelar suami, ingat lg dia nk ptahankn pilihnnya sendiri iaitu aku. But, semuanya tlmbt. & kekdg aku fikir, klu aku xmuncul secara tetiba, hal ni xkn tjd, & akan bjln ngan lancar...Kekdg aku fikir, napa aku muncul dlm dirinya saat2 akhir. & saat2 akhir jg, br dia rs sesuatu yg sukar ungkapkn dtg secara tetiba...klu aku ni mmg pd awalnya aku kacau2 dia tu tp aku pendam, aku xbdaya tuk mgatakn coz im women..Tp apa leh buat, bkn jodoh kami. Aku t'kilan sgt suda sm dia..Yala, aku tau jg dia suda berumahtangga & ada tggungjwb..ada isteri, but trus2 cm lupa kwn..Trus melupakn aku. Apakah kata2 dia dlu seblum kawin tu adalah benar @ sekadar tuk simpati pd diri aku? @ d sblknya...Hanya Allah sj yg tau. Yg penting aku tetap akan bkwn dgnnya.& ikhlas jujur bkwn sm dia. Aku doakn kebahgiaannya bsm pilihn familynya yg kini da jd isterinya. Amin....

Saturday, May 25, 2013

:') :'(


Salam 1 Malaysia…Hurm…lama pula rsnya x post d blog ni. Br ada kesempatn nk post ni. Actually, aku d ofis skg ni. Keboringn & ngantuk…Ok, skg ni byk cite yg aku lalui yg suka mahupun duka. Slama ni aku happy wpun ada mslh yg sm but aku kuatkn smgt. Tapi kali ni lain cite pula..

Begini, ptghn bln 4 pd 21/04/2013 pd ari ahad, aku ada ganggu seorg mamat ni. Kiranya mamat ni kwn aku dr U. Senior aku la, blainan batch. Dia ambil kos Bus.Admin & aku ambil IT. Kami xpenah tegur just bg senyumn. Hanya kwn2nya ja aku bkwn..coz biasa sm kwn2nya tu. Ok, citenya begini..aku yg ganggu dia dlu..say hi d FB. Pastu cite2 kosong..masing2 tanya keadaan skg…diri kami..pastu smbung d wechat..D wechat kami byk borak kosong. Kekdg smpi melalut..hahahahah..dtg aku, mgejek ja sm dia coz dia kata ‘dia xensem, berat bdn pun 107 kg, keja pun kebun, pki keta kancil ja..pastu dia org kg.’ Hahaha..kunun xda ppuan mau sm dia..temberang ja dia..Trus aku ceramah dia..’keja kebun kn keja halal jg…bknnya p merompak ka..mcuri ka..yg penting hasil yg halal..Trus la aku mgejek dia, SUMOOO…Hahahaha…trus dia bg aku icon ‘penumbuk’..:p Mmg lucu jg la kami borak2…pastu smbung ke whatsapp lg..Spjg kami whatsapp tu, aku rs pelik time tu..aku dpt rs kami serasi..apa ja d borak, semua masuk ‘tune’..

Sehingga ada 1 ari tu dia cm ada mslh, aku dpt rs dia ada mslh. Dr cara dia whatsapp pun bole aku dpt agak..aku xpuas ati, trus aku kol..guna digi. Dia xtau aku guna digi, trus kasar2 suaranya..hahahah…trus aku ckp ‘jgn mara2, nnt aku jual ko’ org kaya ni kol…hahaha…br dia dpt tangkap sapa kol dia…lum kesemptn aku tanya, coz time tu dia driving. So, aku kol midnite. Tp dia xnk bgtau jg apa mslhnya. Dia bole slesaikn sendiri. Ba, aku ok ja time tu..Tp dpt rs ni..Biarlah dia akan bgtau jg tu. & mmg betul dia ada mslh. Time tu aku tanya dia 2nd June dia ada plan @ x..trus dia cm lain2 suda…trus dia ajak aku lunch pd soknya tu & cite pkara sebenar but wrong time coz aku puasa time tu. So, direct to the point, aku tanya cm mslh besar ja ko ni..Akhirnya dia mgaku ‘mslh besar, tp dia redha.’ Aku dpt tangkap suda maksudnya yg dia akan bkahwin. Oh!! No..dia mau kawin suda..x d sangka2..Bkn tu ja, dia rupanya suda tpaut pd aku pd ujung bln 4 tu. Seblum tu dia penah bgtau dia ada pilihn sendiri, rupanya aku lak d maksudnya tu. Kiranya dia ni kena kawin pilihn keluarga..d putar blk xbole suda. Nk cancel, tarikh suda d tetapkn. & dia bgtau tarikh tu 4 ari sblum dia nikah ni…arghhhh!!! Dugaan dtg melanda..Br nk bputik tp nasi suda jd bubur..Kedua2 merana la..mkn ati citenya…biarlah cite dlm2 tu biarlah aku simpn…Jd kenangn. Aku post ni adalah hari dia nikah..Ya Allah, aku runsing & ingat dia, ada ka dia begitu? Hanya Engkau yg maha mengetahui..:’(

* sesungguhnya aku menyayangi & mcintainya ya Allah…*

namanya biarlah aku rahsiakn..hanya aku dan dia ja tau...:')

Thursday, April 25, 2013

Terima kasih ya Allah...:')

Salam 1 Malaysia;

Yaiy, mcm formal lak aku mgatakn 'salam 1 malaysia'...hahahaha..xpa, blaja2 mntau dpt keja gov., na...guna ayat tu jg tu..:p hehehe..Ok, lama pula xpost ni blogger. Kesibukn melanda diri aku smpi aku x terpost ni blog ba. Sibuk aktiviti ngan sukan, keja & diri sendiri. D uma lg la, ada laptop but xda ms. Mmg klu d tgk, cm xbz, but aku prefer pelihara mata lg bgs. Ni kali la...pentingkn mata drpd yg lain. Erti kata, penat..heheheh..Klu suda penat tu, bgs aku pelihara mataku. Rehatkn diri..lg bgs..:)

So, aku post blogger ni pun ngam2 free jg. Xla tlalu sibuk suda, ni kes ngantuk ni. Drpd aku ngantuk, bgs aku post ni blog. Wow!!! Byk cite aku rs skg ni. Bole buat novel sm report. Hahahaha..cite suka duka aku lalui. Mcm xda endingnya ba. Klu d ingat blk, mesti org akan rs 'muak' pd aku coz cite sm, xda pyelesaian. Now, alhamdulillah, ada suda endingnya...'Redha' apa yg blaku & 'Pasrah' wpun pahit utk d telan. :) Hal tu biarlah mjd rahsia pd diri aku & hanya diri aku ja tau apa yg blaku. Mmg pahit aku telan & lalui tu. Tu ujian buat diriku. Kekdg aku rs give up tuk hadapi & hmpir putus asa. Tp drgn dr kwn2 rapat & kwn2 ofis mbuat aku kuat iman & ati smpi skg. Klu aku xkuat hanya mampu menangis ja but no decision. Nk luahkn pd org tdkt spt Family @pun saudara mara, aku xsggup. Aku xmau lukai ati mereka. Hanya org yg t'tentu ja aku luahkn & bole d percayai..Setlh d analisis, aku bfikir masak2...ambil pndgn dr kwn2..decision is Redha & Pasrah. Not means, mgalah but d paksa pun @pun cara apa2pun mmg bkn kita punya. Na, lbh2 lg klu ia punyai pilihn sendiri. So, bgs undur diri..:) Hal kenapa, biarlah aku ja tau..aku tau sgala2nya..Klu bole, xnk b'ulang lg. Biarlah mjd kenangn. Aku x berdendam @pun bmusuh, aku tetap akan maafkn org tu. Yg lain aku serahkn pd yg Esa. Dia tau sgala2nya...:')

Alhamdulillah, aku bole trima hakikat bhw org tu bkn jodoh aku. Yala, klu org tu xsyg sm kita, buat apa kita mghrap lg kn. Da d buang jauh2, apa nk d tggu. Kumbang bkn seekor..Cuma skg ni aku pbaiki diri yg ada kekurangn pd diriku. Im not perfect person. In progress...Hehehehe..Skg ni aku mau bkwn semua ngan sesapa ja. Ada seorg kwn ofis ni, minta pdpt sm dia coz dia lelaki & already married & i know he have more experience...Bila aku cite sgala2 mslh aku, dia bg respon yg mdlm pd diri aku...Aku ingat lg pesanan kwn aku tu 'Dah ada pgalamn bcinta, so, skg ni buang dlu prasaan bcinta tu. Bkwn semua org, bgaul dgn org. Ada jodoh xke mn jg.' Yeahhh...tsentap aku jdnya time tu. Hahahaha..coz bkwn ni xda yg sakit ati, xda yg myakiti, xda yg cucuk2 blkg...Hahahaha...sori klu ada yg trasa...maaf ye..:p

Now, im happy..d tmbh lg kwn2 aku berikn kegembiraan pd aku..thanks frens...Luv u all...mmmuuuaaaahhh...:*

Wednesday, January 16, 2013

Outstation & surprise...!!!! (16/01/2013)


Assalamualaikum & good day semua..

Hurm..lama rsnya x update my blog ni. So, skg ni br ada rs free skit2. Last week, aku outstation Internal Audit ke TAWAU, SEMPORNA & LAHAD DATU selama 4 ari 3 mlm. Wow, ni la aku rs lama outstation. Bkn tu ja, 4 org tlibat & aku seorg ja ppuan. Ni kali la…heheheh..Semasa aku outstation kena buli ja oleh jejaka2 tampan ni, si bapa & 2 org abg. Abis drg buli aku, tp buli ejek2 la..Biasa la, klu masuk tune…ngam tul..tmbh garam, ajinomoto, gula, sgala2nya..hancur trus..heheheh…Yg penting open & sporting la. Slama outstation tu jg mkn seafood k..Nasib aku x bgitar coz aku ni alergi with seafood, but antam je..:) TETAPI…hahahaha…biarlah rahsia & ni adala ptama kali dlm hidup, but ok la..Simpan dlm diary trus…:p

Ok, yg x d sangka2 & mau mgelak semua ni akhirnya tjmp & tserempak x sengaja.Pd 16/01/2013, after solat zohor d giant Kolombong, aku ke giant, nk beli kuih la coz bekfas td pagi Nasi Goreng. So, mmg nk ringan2 ja. Masuk ja giant dgn langkah laju, ngam2 toleh area biskut, tserempak dia. Aku tdiam time tu begitu jg dia. Dlm ati, “ya Allah, akhirnya tserempak jg.” Rs takut2 tu mmg ada coz kes dlu kn. Yala, sapa la aku ni d matanya. Bdebar lg la ada. Tp aku ingat pesanan my dad jg, biar aku memulakn dgn beri slm. Slps tu..huhuhu…mmg suda biasa sm dia, dia pun begitu, biarlah rahsia…trus dia ajak aku p minum & b’bual. Ya Allah, 2 bln aku x jmp dia, & klu bole aku nk elak jmp @pun tserempak dia. Tp Allah Maha Kuasa, Dia beri peluang kami jmp yg x d sangka2 kn. Br ja adik aku jmp dia kemarin, ari ni aku lak. Alhamdulillah..syukur ya Allah..Terima Kasih tuk semua ni. Ada hikmah ke semua ni..spy aku bfikir kehidupan aku tuk lbh matang & pgajaran pd diriku…;)