BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, July 31, 2013

Hairannnnnn....Gosippppp melanda..

Yeah....slmt tgh ari semua..


Alhamdulillah...ari ni da masuk 22 Ramadhan kita bpuasa...& tggl semggu lg kita myambut hari kemenangn kita iaitu hari raya aidil'fitri. Hurm..mengenai title aku d atas tu, kekdg aku rs lucu..Psl gosip2 ni, ada separuh takut kn...Bg aku, da lali semua tu. Tau la..gosip ni kekdg ada yg betul & x..But, gosip aku ni cm biasa gosip sm org ofis (Lelaki) jg spt dlu jg..Hehehehe..Heran aku...Aku nk bkwn sm lelaki pun bfikir 2x..coz gosip kn..gosip yg xsihat ni..hehehe...Aku kena gosipkn seorg lelaki b'status kn sudah b'kahwin. Na...parah kn..yg suda kawin lg tu..klu bujang td, xpa..ni suda kawin. Kekdkg aku fikir, slh ka aku bkwn sm org yg da kawin? Just fren, bkn lbh dr tu. Haihhhh...ssh sgt nk bkwn klu 1 ofis ni..Mulut manusia ni sukar nk tutup..ada sj yg cite yg x elok. Apa2 pun aku redha ngan gosip tu..aku fikirkn +ve semua tu. Yg penting niat kita ingin bkwn, bknnya ada maksud d sblk..:) 

Hurm..aku xkisa kena gosip coz just fren ja..xlbh dr tu. Lgpun, aku slesa bkwn sm dia, coz dia byk nasihat kat aku, berikn pdpt yg matang & yg penting citars & serasi tu ada...xslh jg kn bkwn sm lelaki yg suda kawin. Janji, tau batas2nya..aku pun sedar dirinya suda kawin, wpun lelaki ni ada 3 isi tmpt kosong jg. But, aku bkn ppuan cm tu..Niat aku, ingin bkwn..kwn ja la tu..xda yg lain..:) Hehehehe...

^_^ peace....

Tuesday, July 23, 2013

Bulan Ramadhan & pjlnan hidup

Assalamualaikum & Selamat pagi semua...^_^

Lama pula aku x post ni blog..Hehehe...bkn apa, xda benda nk cite kn..So, skg ni xla byk nk d kongsikn. Rs biasa2 ja..Ok...skg ni da d bln Ramadhan yg ke-14 suda...Wow!!! x rs ye...Rupanya da 2mggu da kita puasa. Hurm...Tp yg sedih 1st day Ramadhan aku xdpt join, mcm biasa...huhuhu..1st time dlm hidup k. Rs lain aku rs time tu..Alhamdulillah, ari ke-2 puasa tu aku join suda...:) Bln Ramadhan ni mmg byk dugaan & cabaran dlm diri kita. Aku, start ja puasa tu suda kena dugaan, ada org kasi panas sm aku. Sabar ja la...tp aku xdpt kawal time tu. Hanya Allah sj yg tau..Sapa org tu kasi panas aku, cm biasa....EX-BF yg anggap kwn biasa tp dr segi sikapnya xda pun cm kwn malah cm d buat GF pula..d tanya hanya kwn rapat & anggap adik...Puiiiii...xda la semua tu timbul klu kwn ja cm tu..Dia la insan yg kasi panas aku time tu sm2 GF barunya tu..kunun2 sahabat ja..Sahabat apa smpi b'sayang2, smpi cium2 dahi...itu ka d namakn SAHABAT? Ha...karuttttt...mmg drg couple...Klu gitu, lbh baik kawin trus la...kn senang. But alhamdulillah, ada hikmah jg aku x sm dia..Pendirian x tetap..Kejap OK kejap KO. Huhuhu...byk lg kumbang d luar sn tu yg bgs dr dia..Yg aku xsuka pd dirinya tu ada sikap PANAS BARAN..ambikkkk ko...heheheheh...klu bole elak la...

Na...cukup la aku cite kn tu...bikin panas sm aku ada la...Skg, dia suda block aku dr account..Bgs jg, ndak jg dia myibuk hal aku, ndak jg dia ingin tau hal aku. Bikin rimas semua tu. Cm aku ni artis ba..cm aku ni GF dia..Hellooooo....aku mau bebas k..Pastu yg skg aku jaga2 bila tjmp d jln raya coz dia tau no.plat keta aku..Rsnya aku mau tukar ja no.plat keta aku tu...@pun tukar keta..Tukar keta pun lum mampu...Hehehehe...Hurm...yg penting aku suda lupakn dia dr thn 2011 smpi la skg...Kenangan ttp kenangan but tuk kembali, TIDAK AKAN....Aku x rela...Walaupun itu jodoh aku ka apa ka, klu bole TIDAK MAHU....Sayang mmg sayang tp pudar suda...makin ari makin pudar...Tp apapun dia mmg byk tlg aku...Aku trima kasih byk2 sm dia. Aku harap dia bhgia sm GFnya yg d puja2 nya tu...:)

Ameen....