BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 14, 2013

My Make-up

Assalamualaikum & Selamat pagi;

Pagi2 da post blog...(Jwpnnya "ngantukkkk") Hahahaha...Lgpun ada ms tuk post dlu seblum memulakn keja ni. Ok, about title tu..psl make-up..Make-up aku..Aku start make-up ni time start keja thn 2010. Penah jg la dlu2 tu pun just compact powder & lipstik je..Biasa la dlu2 kn still study, still guna duit parents..Mn bole lbh2 make-up. Aku sedar time tu blum bole lg..Still as a Student..Heheheheh...

B'blk pd make-up...Pd dasarnya mmg aku suka b'make-up. Adakalanya xda mood mau make-up. (Biasa la....MALASSSSS) Hehehehe...Make-up bole ubah kita punya raut wajah dr wajah yg lesu ke segar..Aku b'make-up time keja, b'siar2 & attend wedding @ dinner @ any event la..Klu time keja ka, b'siar2 ka before make-up used spray face Vitamin C, tuk kesegaran. Pastu used Compact Powder with concealer. Concealer ni menutup wajah kita yg ada hitam2, bekas jerawat la...Selain tu aku guna eye shadow tgk kesesuaian pakaian yg kita pki. D ikuti guna eyeliner..Yeahhh..ni wajib ni guna eyeliner spy nmpk lawa mata kita..Hahahaha...Klu xcaya, cua guna tu eyeliner atas sm bwh..Atas aku guna liquid eyeliner & bawah just pencil eyeliner. Slps tu br guna Maskara ni..Ni pun penting jg..tuk lawa mata...mata jd galak...:) ekekekeke...aku pki atas & bawah...Pastu br la kita guna Blusher pipi...Aku mesti guna ni sbb nmpk wajah kita kurus..hahahah...kunun2 la kn..tu guna blusher jgn sembarangan blush ja...nnt lain jdnya tu...Kalernya tu tgk kulit kita & jgn guna tlalu terang..Nnt jd badut tauuuu!!!! Akhir skali br la guna Lipstik..Before that aku guna vaselin dlu d ikuti lipstik..:)

If event @ dinner @ wedding lak...aku tmbh contact lens kaler sm bulu mata palsu...Na..granddddd sgt da tu..Tapi skg ni jarang da guna contact lens kaler coz aku guna contact lens biasa ja yg ada degree silau..klu contact lens tuk silau xde..cuma degree jauh & dekat je...Tu pun contact lens biasa silau ni pun d order k...Huhuhu...

Aku senaraikan jenama penggunaan make-up aku ya...

1) Compact Powder - Clinic, Bodyshop & SimplySiti
2) Concealer - Bodyshop
3) Eyeshadow - Silkygirl, Clinic, Bodyshop & Elite
4) Eyeliner - Silkygirl, Maybeline & Bodyshop
5) Mascara - Maybeline & Silkygirl
6) Blusher - Clinic, Elianto, Bodyshop & SimplySiti
7) Lipstik - Bodyshop, Shesheido, Clinic & SimplySiti

Ok...Nnt aku post lg yg ada nk share kn...:) Bye..