BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 19, 2014

Coming on 23.08.2014

Assalamualaikum...slmt ptg frens..

Ok, tarikh tu adalah tarikh 7K SunSet Charity Run anjuran Sutera Habour..Aku involve 7K tu..1st time dlm hidup..Ikutkn last yr lg tu tp ada aktivity Paintball aku ikut, lgpun da byr feenya..So, paintball la..Kali ni tpaksa aku korbankn paintball coz da byr fee 7K tu..Nk jg aertai tu paintball tu tp bila fikir, jgn tlalu tamak...Bg peluang yg lain sertai..So, aku sertai 7K la..InsyaAllah, harap2 pd 23.08.2014 tu bjln ngan lancar..Harap2 cuaca time tu cerah @pun mendung..not raining..

Kekdg aku fikir, bole ka aku lari sejauh 7KM tu...ni kali la...sdgkn d perdana park aku jogging tu..paling jauh pun 5KM lbh ja...Na..tu pun da semput ba...Ni 7KM..Abis la...Harap2 pernafasan aku stabil..Harap2 tahan...Huhuhu...doakn ya..Caw dlu..

Monday, August 11, 2014

Cerita pd 08/08/2014

Assalamualaikum & Hai;

Skg ni aku ada ms tuk post my blog..Bkn apa, utk mghilangkn rs ngantuk..Ok, b'blk pd title aku tu..Tarikh tu adalah tarikh open hse my fren at Kepayan Ridge..Kiranya, kwn aku tu dia punya abg is my EX-bf, & kwn aku ni sm adik bradik lain mmg kenal suda. d ckp rapat, xla rapat, tp klu b'cite tune masukkk..Heheheh..Kwn aku invite open hsenya tu trus aku bfikir..hurm..mesti dia(EX-bf) ni..Dah la kami xb'contact da gara2 mjaga ati gfnya...Aduina..xslh ba klu bterus trang apa korang buat..Asal tau batas2nya sbg pasangan kapel..

Bila smpi ja sn, mmg da agak da..dia ada d sn..Nmpk ja dia, aku xnmpk dia kunun...trus aku cri kwn aku tu..iaitu adiknya. Smpi ja d pintu tu trus dia pggl aku..Ok..be profesional,,Buat hal tu xda yg b'laku..Mls mau fikir..remeh temeh, bkn matang begitu..Layan hal tu yg xda faedah..Buang ms aku ja..Suda begitu, trus dia duk sblh aku sm adik2 aku..b'cite kosong la kami..smbil2 siblingsnya & siblings aku sindir2 skit psl tutttt...Hahahaha...xbole sebut..sbb, c tutttt bc blog aku k..I know that..Lucu..xyah la bc blog aku tmbh sakit ati o...Bkn blog ja malah Instagram aku pun mau selongkar..ada EMAS mgkn d insta aku..Hahahah...KESIAN...Tp bila dia cite psl dia sm gfnya tu..aku iyakn..my siblings pun bole ckp "Detektif Conan" lak itu gurl...:p

Hurm..so far ok la..mls mau fikir tu...bgs aku fikir diri aku & future..Ok, smbung lg the next blog..cawwww

Wednesday, August 6, 2014

JODOH

Assalamualaikum...Heloo guys...

Br ada ms tuk post blog ni. Bila tgk tu title "JODOH"...Ok, aku pcaya jodoh ada setiap manusia...Mmg suda d tetapkn cuma kita xtau sapa Jodoh kita sebenarnya pd yg blum jmp lg spt aku..Heheheh..Aku trus trang, aku mmg ada bf...bkn stakat bf, bez fren, kwn gaduh, kwn gembira, kwn memahami..Yg penting kwn minat sukan sbbnya aku ni minat sukan jg..Spt aku masi single lg. Ikutkn kesemua kazen2 aku sebaya umo aku semuanya suda kawin, tggl aku ja. Maka aku relax ja..sbb aku tau aturan Allah..Bersangka baik. Lgpun aku x terburu2 jg..slowly..Klu still single ni mesti kena tanya soalan "Bila kawinnya ni? ada suda calon?" Dlu sukar aku mjwb...skg na...aku jwb "Tggu jemputan ja ye.." Tggu jemputan bkn bermakna thn ni @pun thn dpn ka..Hanya ms sj yg menentukan, cuma aku b'usaha, bdoa & bertawakal..Tu ja aku mampu. Bkn apa, aku penah berharap sgt2 suatu ketika dlu..Cukup sakit aku hadapi...Lama jg aku sembuhkn semua tu..Berharap sgt last2 lain jdnya..Mmg pd mulanya aku xbole trima hakikat coz tu adalah Jodoh aku, mustahil bole brubh begitu...Ishhhh...klu d ingat, mata2 aku bengkak tuk aku hadapi..tiap2 mlm menangis ja...sok pagi bengkak mata..Mkn pun asyik kenyg ja..smpi la terkurang berat bdn sebyk 10kg dlm sebln tu...xda workout tu...

But now alhamdulillah, aku trima semua ni. Apa2pun tjd mmg aku suda sedia..& sentiasa berfikir +ve..Cuma skg ni ada complicated skit..psl tu biarlah aku sj yg tau..Cuma aku tgh fikir tuk handle semua ni..Mmg hebat kali ni aku rs tuk hadapi..Doa sj senjata bole tlg aku..Skg ni hanya ms sj yg tentukn..Apa2 mslh aku hadapi mengenai ni aku suka bdiam diri dr bkata2..krn sekeliling aku xkn fhm situasi aku hadapi termasuk bf aku..Aku suka simpan dlm ati..Heheheh...Hurm..ok la..ms utk mau pulang...Nntn smbung the next blog..Bye...

Monday, June 30, 2014

Ramadhan 2014

Assalamualaikum & Good day;

Ari ni masuk 2nd of Ramadhan, but aku sedih sbb xdpt sambut bln Ramadhan tuk 1st week..Huhuhu...mmg xdpt d elak..But i thinking +ve..Wpun xdpt join seolah2 puasa jg ba..aura puasa ni kuat..Trasa sgt..InsyaAllah, 2nd week aku start puasa da..Harap2 la awal aku puasa...Mau rebut bln mulia ni...bln ni la kita bdoa pd Allah..insyaAllah..kita bdoa tuk kebaikkn, akan termakbul...dgn niat baik d ati..Amin...

* Salam Ramadhan & Slmt Berpuasa...*

Monday, June 23, 2014

SABAR itu separuh dari IMAN

Assalamualaikum & Good day;

Hohoho...lama x post ni..so, kesempatn nk post jap dlu...Ada ms jg skit ni..Bkn apa..actually aku panas td ada 1 kwn ni..kira kwn ni b'umo skit la...dlm 40-an la umonya..berstatus kawin & mpunyai anak suda...Hurm...tuk jdkn cite, lunch time aku mkn d tmpt duduk aku d ofis...& da abis aku lepak la d pantry jap sm kwn2, ada ms setgh jm lg tuk menuju pukul 2pm. d jdkn why aku panas, aku cite ngan ati tenang aku bgtau kwn aku 1 Zone tmpt duduk, cite psl jantung ati aku dpt trima mknan lg dr admirenya (perempuan) So, ngam2 1 kwn ni dgr...trus dia emosi skit...Tetiba ni...Trus bole2 dia ckp "klu sy kena begitu, sy kasi tggl ja" Wawawawa...ingat semudah nk buat begitu...Sbb apa2 mslh ka apa ka...kena fikir dlu seblum btindak..Patutkah buat begini begitu..Ni tidakkkk, trus2 suhnya aku kasi tggl tu lelaki..Apakah itu pkara GILA? Hanya d sbbkn bf aku tu ada admirenya...Just ADMIRE k...lgpun c ppuan tu yg thegeh2 nkkn bf aku & bf aku xlayan sgt...xkn aku nk kasi tggl d sbbkn pkara kecil...pkara KALUT tu..aduinaaaa...cara begitu fikiran sempit...mmg betul la kena siasat pbuatn begitu but mau cmna jg klu bf aku suda bgtau dgn jujur apa dia buat, aktiviti dia...kejadian dia blaku dlm dirinya..malah dia berkongsi apa yg blaku pd dirinya..sgala2nya la..psl admire dia..kongsi msg hp...xda 1 pun tggl..Bf aku buat begitu sgala2 dia bgtau apa dia buat & tjd pd dirinya means dia JUJUR...Klu dia tipu pun, Allah ada kn...So, aku pcayakn dia. Dia buat begitu spy aku xslh sangka, xmau kami bergaduh. Ni kah mau kasi tggl? Aduhhh...tolonggggg laaaaa...jgn la hasut sm aku hal2 begini yg pkara bodohhhhh...fikirannnnnn -ve sgt. Dgn siap lg imaginasi yg mbuatkn aku mau hilang sbr...but aku tetap sbr & aku tau aku berada dlm ofis tu...xbgs tuk btengkar klu psl remeh temeh tu. Jwpn aku hanya "Jodoh tu semua ketentuan Allah, Dia yg tentukn ngan sapa jodoh kita..Kita hanya b'usaha, bdoa & btawakal pdNya."

Tp ndak puas ati lg, tetiba tanya psl IC bf aku tu...aduina...he have IC Original ok...Not PTI...Excuse me...jgn nk meroyan d sn..apa2pun yg blaku td ada 1 mguji aku sm ada aku sbr hadapi @ x...ni br hal kecil...aku hmpir tewas jg tu, tp bila aku ingat blk..."Pengalaman lalu buat pgajaran aku & buat aku sabar hadapi semua ni"...Aku kuat krn Allah..Inilah namanya kehidupan guna fikiran Matang. Ya, Allah...aku hmpir tewas tp aku ingatmu ya Allah...Terima kasih segala2nya...apa yg tjd, aku tetap akn sabar & kuat hadapinya...Sekian...

Wednesday, May 28, 2014

Jika Hubungan Tidak direstui Ibu Bapa

Berhasrat untuk melangsungkan perkahwinan dengan kekasih hati tetapi terhalang kerana ibu bapa tidak merestui?

Memang kisah cinta anda tidak semudah kisah cinta hero dan heroin filem Hindi yang akhirnya pasti bersatu. Jangan patah semangat! Tidak mustahil, anda dan kekasih hati juga mampu menjadi bak kisah romantik hero dan heroin cerita Hindi. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah bersabar, berusaha dan berdoa. Bersabar bererti anda jangan melawan cakap ibu bapa anda yang menghalang hubungan anda dengan si dia. Kenapa perlu bersabar? Jika anda gagal bersabar dan mengikut emosi sendiri, anda takkan mungkin berjaya mengubah keputusan ibu bapa anda. Tak percaya?!!

Kesnya mudah sahaja. Katakan ibu atau bapa anda memarahi anda kerana masih berhubungan dengan si dia. Kemarahan itu pula mendapat jawapan balas daripada anda. Apa fikiran dan pandangan ibu atau bapa anda kepada anda dan si dia? Ya! Ibu bapa anda akan beranggapan anda telah berubah, tidak lagi sayangkan atau hormatkan ibu bapa sendiri malah sanggup menentang mereka semata-mata kerana anda mempunyai si dia. Kalau belum menjadi pasangan yang sah sudah mampu mempengaruhi keputusan anda, bagaimana jika telah menjadi teman hidup hingga ke akhir hayat?

Bukan sahaja tentang sikap anda malah ibu bapa akan berpandangan bahawa bakal teman hidup anda adalah seorang yang boleh merosakkan hidup dan masa depan anda. Bayangkanlah apa yang boleh dilakukan oleh seseorang yang mampu mengeruhkan hubungan antara anak dengan ibu bapanya? Lantas, jalan terbaik ialah bersabar.
 
Bukan sekadar bersabar, anda juga perlu berusaha. Kebanyakan kes hubungan terlarang ialah kerana ibu bapa anda tidak begitu mengenali bakal teman hidup anda itu. Tambah pula sekiranya di dalam minda mereka telah ada cadangan pasangan yang terbaik untuk anda. Peranan anda amat penting bagi mengatasi masalah ini. Kenalkan bakal teman hidup anda itu kepada ibu bapa anda. Mungkin buat pertama kali agak payah terutama bagi kes-kes yang ibu bapa mengharamkan terus nama bakal pasangan anda disebut di depannya. Tak mengapa, terus bersabar dan jangan putus asa. Jika hanya ibu yang berkeras, kenalkan dulu kepada bapa. Begitu juga sebaliknya.

Jika tak boleh dikenalkan terus kepada ibu bapa atau salah seorang daripada mereka, kenalkan pula kepada adik beradik anda atau siapa sahaja yang anda yakin boleh menolong anda mempengaruhi keputusan ibu bapa anda. Jika masih tidak berjaya, di sinilah kesungguhan anda teruji. Anda perlu minta satu peluang daripada ibu bapa anda untuk mengenali siapa pilihan hati anda. Jangan takut dan jangan putus asa. Mencuba adalah lebih baik daripada berdiam tanpa apa-apa tindakan dan hanya menerima keputusan. Paling penting, anda perlu pastikan kesabaran anda memang berada pada tahap yang optimum. Anda perlu kuatkan semangat dan banyakkan bersabar. Tika ini memang kesabaran anda akan teruji bila ibu bapa mengeji atau memperlekehkan pilihan hati anda.
 
Seperti yang saya jelaskan di awal tadi, bersabar dan jangan melawan. Biarkan ibu bapa anda meluahkan emosi mereka. Jangan anda terpengaruh dan terikut-ikut dengan cara mereka. Bertenang dan teruskan bersabar.

Perkara ketiga: berdoa. Doa adalah senjata yang paling utama. Bukan berdoa mohon sikap ibu bapa anda berubah dan menerima pilihan hati anda sebaliknya anda perlu berdoa mohon yang terbaik. Anda boleh berdoa: “Ya Allah! Aku sayangkan dia (sebut namanya). Aku ingin hidup bersamanya sebagai pasangan yang halal di sisi-Mu. Sekiranya dia adalah jodohku yang baik, baik juga untuk ibu bapaku dan hidupku seterusnya, aku mohon Kau mudahkan urusan jodohku ini. Namun sekiranya dia bukan jodoh yang baik untukku,tak baik juga untuk ibu bapaku dan masa depanku seterusnya, kau berikan aku kekuatan untuk redha menerima ketentuan-Mu ya Allah.”
 
Amalan yang sama dilakukan oleh beberapa pasangan yang meminta nasihat saya dan hingga perbincangan ini ditulis, hampir semua pasangan tersebut berjaya mengubah pendirian ibu bapa mereka malah saya dijemput hadir bagi meraikan hari bersejarah tika masing-masing menjadi raja sehari. Tidak dinafikan ada beberapa pasangan yang gagal bersatu tetapi masing-masing dapat menerima ketentuan Ilahi bahawa mereka tiada jodoh bersama dan itulah yang terbaik untuk mereka.

Bila wali tetap enggan setuju
 
Saya akui, ada juga yang tidak mampu bersabar tambahan pula larangan ibu bapa adalah disebabkan alasan yang sukar diterima akal yang waras. Sekiranya yang menghalang adalah ibu bapa pihak lelaki, tidaklah menjadi masalah besar sebagaimana jika tidak dipersetujui oleh ibu bapa perempuan (terutamanya bapa yang akan mewalikan anaknya).
 
Dalam keadaan wali tidak bersetuju dengan sesuatu perkahwinan tanpa sebarang sebab yang munasabah di sisi syarak, bakal pengantin perempuan boleh membuat permohonan kepada Mahkamah Syariah agar mengeluarkan suatu perintah bagi mengarahkan wali mengizinkan perkahwinan tersebut dilakukan. Namun, jika wali tetap enggan bersetuju maka Mahkamah Syariah akan mengeluarkan perintah supaya perkahwinan tersebut menggunakan wali hakim.
 
Wali hakim ialah wali yang ditauliahkan oleh pihak berkuasa negeri untuk mengahwinkan perempuan yang tidak mempunyai wali nasab. Tidak semua individu lelaki berhak menjadi wali hakim. Status wali hakim hanya diperolehi oleh sebahagian kaum lelaki sahaja yang menurut pandangan pihak berkuasa negeri mempunyai kelayakan-kelayakan tertentu. Mereka ini akan ditauliahkan dan diberi pengiktirafan sebagai wali hakim dan boleh menjadi wali kepada pengantin perempuan yang mempunyai masalah wali.

Perlu diingat, wali hakim hanya akan mengambil alih peranan wali nasab sekiranya Mahkamah Syariah berpuas hati wali mujbir sengaja enggan mewalikan perkahwinan tanpa alasan yang munasabah di sisi syarak. Apakah yang dimaksudkan dengan tanpa alasan yang munasabah di sisi syarak? Tanpa alasan yang munasabah di sisi syarak bermaksud wali melarang perkahwinan anak jagaannya kerana alasan yang lebih mementingkan kepentingan duniawi semata, contohnya kerana bakal suami si anak tidak berpendidikan tinggi seperti anak gadisnya, bakal suami bukan daripada golongan berharta dan lain-lain.
 
Biarpun terdapat peruntukan yang membenarkan tindakan diambil ke atas wali, terus terang saya tidak menggalakkan peruntukan ini digunapakai. Ingatlah, izin dan restu ibu bapa amat perlu dan penting untuk kesejahteraan hidup seorang anak. Selama lebih 15 tahun terlibat di dalam bidang guaman syarie dan psikologi keluarga, satu perkara yang saya yakin dan pasti, tidak ada kebahagiaan hidup yang sebenar jika tiada izin dan restu ibu bapa.

Ya, ibu bapa bukannya orang yang tahu tentang hidup anda pada masa depan. Mereka juga tidak tahu yang terbaik untuk anda. Walaupun begitu, ibu bapa adalah orang yang bertanggungjawab membesarkan anda hingga anda mampu menyayangi dan disayangi oleh seorang lelaki atau seorang perempuan hingga bersepakat janji untuk sehidup semati. Fikirkan: apakah kerana cinta yang tetap boleh bercerai (ikatan anak dan ibu bapa takkan terpisah hingga ke akhirat), anda sanggup meminggirkan ibu bapa anda? Fikirkan juga: apakah anda akan kekal bahagia setelah mengahwini lelaki atau perempuan yang sanggup mengenepikan ibu bapanya sendiri? Jika hari ini dia sanggup membuang ibu bapanya, tidak mustahil jika satu hari nanti dia juga sanggup membuang anda. Paling penting, redha Allah SWT kepada anda adalah berdasarkan kepada redha ibu bapa anda kepada anda. Fikir-fikirkanlah. 

p/s: Aku t'tarik artikel ni coz blaku dlm hidup...But apa yg blaku dr maha Esa. Dia la sgala2nya tau..Senjatanya adalah perlu BERSABAR..Mmg sakit..but kena kuat..InsyaAllah...aku pcaya semua rencana dr Allah utkku...Amin...





Monday, March 24, 2014

Hi...good morning everyone...;)

Today is Monday...adoii..monday paling mls o...ni post pun dlm keadaan ngantuk ba..Post2 kunun bole hilang ngantuk...tp aku rs makin ngantuk ada la...huhuhu..Mudah2an mlm ni bole la awal tido...Ok, aku post my blog ni krn keboringan..hahahaha...

Cinta? Ok, byk pgalaman melalui cinta ni...Pd awalnya indah...skali p'pisahan amat perit..but d situ kita tau mn baik & buruk...& d situ la kekuatan kita cara tuk mghadapi situasi sedih kecewa...Kita akn dpt kekuatan tuk truskn hidup.Psl cinta..ya, aku mmg setia..sgt2 setia..tp ada 1 tjd pd diri aku, mcm setia aku tu 50-50 smpi la skg..masi ragu2 d ati..Tjd begitu bila ex-bf aku yg bmula huruf "H"..Ni la org yg bg harapan tggi & janji2 manis...d akhiri ngan kecewa, hina smpi melibatkn Family aku. Ya Allah, mmg ujian aku berat pd ms tu. T'lalu mcintainya smpi aku tlupa pd diri aku sapa aku sebenarnya. Da hal ni tjd, aku nekad xkn kembali kepangkuan dia. Cukup la aku derita krn dia..Just fren, i accepted but more than that...can't...klu bole elakkn...Huhuhu..Start situ la aku xpcaya 100% pd yg bernama lelaki. After him, aku mula bkwn semua org xkira bujang, suda kawin, duda ka...aku on ja...ok ja...xda mslh bg diriku coz I'm single..Tuk d jdkn cite, ada seorg lelaki ni bstatuskn suda berkahwin, 4org anak..., mmg suka myapa aku d FB...Paling aku trasa tcabar tu bila bkali2 ajak p dating..Wow...ni adalah 1 mknan bg aku..Aku sahut cabaran tu tuk ajak dia dating...d pendekkn cite, aku siap bg no.fon aku tuk dia kol aku..tp malangnya dia xbrani..Aku trus kol & ajak dia minum2..sekali 2x, 3x jmp mcm aku rs lain lak...ada suda bibit2 cinta kununnnnn...Last2 dia pun begitu...Slama 8bln tu aku rs kekdg ok kekdg x...aku mula rs bosan d sbbkn pmintaannya aku xleh tunaikn...Btul2 xdpt coz melibatkn maruah...Biarlah rahsia..:)

Pertengahn bln 2 2014 ni aku rs boring suda sm dia coz merajuk xtentu psl...mara xtentu psl gara2 pmintaannya x d tunaikn..Aku fikir, mls suda nk hold2..bgs biarkn ja...Dlm ms yg sm time aku outstation aku rs ingin mgenali seseorg tp aku xtau sapa...Dlm fikirn aku org ni la...but aku fikir +ve coz just fren ja..lgpun jejaka tu ada gf da kn...Rupanya da clash setelah kami chat2 d FB. Chat2 d FB, dia ingin serius tuk mgenal aku lbh rapat lg & nk couple. Aku tersentap...Biar btul mamat ni. Aku tanya skali lg..ya..benar apa d katakn. so, aku proceed..tuk kenal dia lg..But different me & him are agama..Dia agam kristian. Ok, 1st time dlm hidup couple b'lainan agama but aku fikir blk, kita manusia semua sm..Alhamdulillah..bjln ngan lancar..tp tau la..ex-gfnya masi b'hubung sm, dia..aku fikir +ve, aku pcayakn jejaka tu. Time dia nk kenal tu, time tu dia melancong ke Hongkong. Ok, 1st date time kami sm2 p jogging weekend ari ahad. 1st time jogging sm bf.. I lucky coz dpt bf yg kuat sukan..Means, akan dia fhm yg aku ni aktif jogging & bowling...Hahaha...FYI, jejaka tu adalah group bowling sm2 aku..Senang klu nk jmp. Org sekeliling aku & dia xda sapa yg tau kami couple..Biarlah drg tau sendiri...biarlah d dpn mata drg..Hahahaha...

Now, im happy skg bila ada yg take care sm kita..lbh2 lg dia seorg yg bujang...sm umo...:) Syukurrrr...

Wednesday, March 19, 2014

My life 2014

Assalamualaikum & Hai semua...

Wowww...lama pula aku xpost ni blog ba. Astagaaaa....i dont know last aku post blog ni..Mgkn tlalu sibuk sm keja & isi ms diri sendiri...Padahal monday - friday mghadap notebook jg...Hahahahahah...Ok...apa mau mulakn ya...Hurm...Skg kita suda masuk thn 2014, suda ada prubhn jg..Ok...my life spjg thn 2014 ni mau masuk bln 4 da..aku rs ok ah...xda prubhn cuma kekdg prangai tu la..on off on off...Hahahaha...Biasa la...ikut mood..kekdg ok kekdg x..But azam 2014 ni nk aktif blk activiti luar spt Jogging sm bowling..I know last yr starting end of February until end of March 2013 aku abaikn my jogging gara2 focus on my bowling..coz have a tournament antara company2 lain. Sesudah slesai bowling tu trus la jarang da jogging...rs mls ada la...Trus body pun kurang stamina & naik suda tu...Huhuhuhu...Start aktif blk pd after Raya tu..d situ aku start suda jogging but bkn slalu..Semggu 3x..kekdg 2x..Hehehehe...tgk keadaan kondisi bdn aku ni...xleh bterusn sgt..Nk rehat2 kn jg otot2 aku ni...

Selain jogging, aktif pd Bowling jg...Bowling pun last main after tournament tu...Senyapppp trussss...hahahahah...coz xda kwn main kn..Main sendiri pun ok..tp rs janggal lak...mcm syok sendiri...Skg ni aktif suda d bw oleh kwn ofis..Started on early month of February 2014. d bw ada sbb nk buat group bowling tuk p'siapn next yr. Kira ok la...ada kwn jg main bowling...Dlm group tu mesti ada 5org pemain..& hanya seorg ppuan ja tu adalah aku...hehehehe...4 lelaki & seorg ppuan..Dlm semua tu bujang ya..Ni kali la...hahahaha...xjg la kami slalu main...tgk keadaan..klu kami semua ada ms & senang br la main...Br ada saingan..heheheh...3 org GLOB & 2 org luar...Hehehehe...

Rsnya ada lg ni cite lg..but d next blog...Wait ya...:)