BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 24, 2014

Hi...good morning everyone...;)

Today is Monday...adoii..monday paling mls o...ni post pun dlm keadaan ngantuk ba..Post2 kunun bole hilang ngantuk...tp aku rs makin ngantuk ada la...huhuhu..Mudah2an mlm ni bole la awal tido...Ok, aku post my blog ni krn keboringan..hahahaha...

Cinta? Ok, byk pgalaman melalui cinta ni...Pd awalnya indah...skali p'pisahan amat perit..but d situ kita tau mn baik & buruk...& d situ la kekuatan kita cara tuk mghadapi situasi sedih kecewa...Kita akn dpt kekuatan tuk truskn hidup.Psl cinta..ya, aku mmg setia..sgt2 setia..tp ada 1 tjd pd diri aku, mcm setia aku tu 50-50 smpi la skg..masi ragu2 d ati..Tjd begitu bila ex-bf aku yg bmula huruf "H"..Ni la org yg bg harapan tggi & janji2 manis...d akhiri ngan kecewa, hina smpi melibatkn Family aku. Ya Allah, mmg ujian aku berat pd ms tu. T'lalu mcintainya smpi aku tlupa pd diri aku sapa aku sebenarnya. Da hal ni tjd, aku nekad xkn kembali kepangkuan dia. Cukup la aku derita krn dia..Just fren, i accepted but more than that...can't...klu bole elakkn...Huhuhu..Start situ la aku xpcaya 100% pd yg bernama lelaki. After him, aku mula bkwn semua org xkira bujang, suda kawin, duda ka...aku on ja...ok ja...xda mslh bg diriku coz I'm single..Tuk d jdkn cite, ada seorg lelaki ni bstatuskn suda berkahwin, 4org anak..., mmg suka myapa aku d FB...Paling aku trasa tcabar tu bila bkali2 ajak p dating..Wow...ni adalah 1 mknan bg aku..Aku sahut cabaran tu tuk ajak dia dating...d pendekkn cite, aku siap bg no.fon aku tuk dia kol aku..tp malangnya dia xbrani..Aku trus kol & ajak dia minum2..sekali 2x, 3x jmp mcm aku rs lain lak...ada suda bibit2 cinta kununnnnn...Last2 dia pun begitu...Slama 8bln tu aku rs kekdg ok kekdg x...aku mula rs bosan d sbbkn pmintaannya aku xleh tunaikn...Btul2 xdpt coz melibatkn maruah...Biarlah rahsia..:)

Pertengahn bln 2 2014 ni aku rs boring suda sm dia coz merajuk xtentu psl...mara xtentu psl gara2 pmintaannya x d tunaikn..Aku fikir, mls suda nk hold2..bgs biarkn ja...Dlm ms yg sm time aku outstation aku rs ingin mgenali seseorg tp aku xtau sapa...Dlm fikirn aku org ni la...but aku fikir +ve coz just fren ja..lgpun jejaka tu ada gf da kn...Rupanya da clash setelah kami chat2 d FB. Chat2 d FB, dia ingin serius tuk mgenal aku lbh rapat lg & nk couple. Aku tersentap...Biar btul mamat ni. Aku tanya skali lg..ya..benar apa d katakn. so, aku proceed..tuk kenal dia lg..But different me & him are agama..Dia agam kristian. Ok, 1st time dlm hidup couple b'lainan agama but aku fikir blk, kita manusia semua sm..Alhamdulillah..bjln ngan lancar..tp tau la..ex-gfnya masi b'hubung sm, dia..aku fikir +ve, aku pcayakn jejaka tu. Time dia nk kenal tu, time tu dia melancong ke Hongkong. Ok, 1st date time kami sm2 p jogging weekend ari ahad. 1st time jogging sm bf.. I lucky coz dpt bf yg kuat sukan..Means, akan dia fhm yg aku ni aktif jogging & bowling...Hahaha...FYI, jejaka tu adalah group bowling sm2 aku..Senang klu nk jmp. Org sekeliling aku & dia xda sapa yg tau kami couple..Biarlah drg tau sendiri...biarlah d dpn mata drg..Hahahaha...

Now, im happy skg bila ada yg take care sm kita..lbh2 lg dia seorg yg bujang...sm umo...:) Syukurrrr...

Wednesday, March 19, 2014

My life 2014

Assalamualaikum & Hai semua...

Wowww...lama pula aku xpost ni blog ba. Astagaaaa....i dont know last aku post blog ni..Mgkn tlalu sibuk sm keja & isi ms diri sendiri...Padahal monday - friday mghadap notebook jg...Hahahahahah...Ok...apa mau mulakn ya...Hurm...Skg kita suda masuk thn 2014, suda ada prubhn jg..Ok...my life spjg thn 2014 ni mau masuk bln 4 da..aku rs ok ah...xda prubhn cuma kekdg prangai tu la..on off on off...Hahahaha...Biasa la...ikut mood..kekdg ok kekdg x..But azam 2014 ni nk aktif blk activiti luar spt Jogging sm bowling..I know last yr starting end of February until end of March 2013 aku abaikn my jogging gara2 focus on my bowling..coz have a tournament antara company2 lain. Sesudah slesai bowling tu trus la jarang da jogging...rs mls ada la...Trus body pun kurang stamina & naik suda tu...Huhuhuhu...Start aktif blk pd after Raya tu..d situ aku start suda jogging but bkn slalu..Semggu 3x..kekdg 2x..Hehehehe...tgk keadaan kondisi bdn aku ni...xleh bterusn sgt..Nk rehat2 kn jg otot2 aku ni...

Selain jogging, aktif pd Bowling jg...Bowling pun last main after tournament tu...Senyapppp trussss...hahahahah...coz xda kwn main kn..Main sendiri pun ok..tp rs janggal lak...mcm syok sendiri...Skg ni aktif suda d bw oleh kwn ofis..Started on early month of February 2014. d bw ada sbb nk buat group bowling tuk p'siapn next yr. Kira ok la...ada kwn jg main bowling...Dlm group tu mesti ada 5org pemain..& hanya seorg ppuan ja tu adalah aku...hehehehe...4 lelaki & seorg ppuan..Dlm semua tu bujang ya..Ni kali la...hahahaha...xjg la kami slalu main...tgk keadaan..klu kami semua ada ms & senang br la main...Br ada saingan..heheheh...3 org GLOB & 2 org luar...Hehehehe...

Rsnya ada lg ni cite lg..but d next blog...Wait ya...:)