BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, August 19, 2014

Coming on 23.08.2014

Assalamualaikum...slmt ptg frens..

Ok, tarikh tu adalah tarikh 7K SunSet Charity Run anjuran Sutera Habour..Aku involve 7K tu..1st time dlm hidup..Ikutkn last yr lg tu tp ada aktivity Paintball aku ikut, lgpun da byr feenya..So, paintball la..Kali ni tpaksa aku korbankn paintball coz da byr fee 7K tu..Nk jg aertai tu paintball tu tp bila fikir, jgn tlalu tamak...Bg peluang yg lain sertai..So, aku sertai 7K la..InsyaAllah, harap2 pd 23.08.2014 tu bjln ngan lancar..Harap2 cuaca time tu cerah @pun mendung..not raining..

Kekdg aku fikir, bole ka aku lari sejauh 7KM tu...ni kali la...sdgkn d perdana park aku jogging tu..paling jauh pun 5KM lbh ja...Na..tu pun da semput ba...Ni 7KM..Abis la...Harap2 pernafasan aku stabil..Harap2 tahan...Huhuhu...doakn ya..Caw dlu..

Monday, August 11, 2014

Cerita pd 08/08/2014

Assalamualaikum & Hai;

Skg ni aku ada ms tuk post my blog..Bkn apa, utk mghilangkn rs ngantuk..Ok, b'blk pd title aku tu..Tarikh tu adalah tarikh open hse my fren at Kepayan Ridge..Kiranya, kwn aku tu dia punya abg is my EX-bf, & kwn aku ni sm adik bradik lain mmg kenal suda. d ckp rapat, xla rapat, tp klu b'cite tune masukkk..Heheheh..Kwn aku invite open hsenya tu trus aku bfikir..hurm..mesti dia(EX-bf) ni..Dah la kami xb'contact da gara2 mjaga ati gfnya...Aduina..xslh ba klu bterus trang apa korang buat..Asal tau batas2nya sbg pasangan kapel..

Bila smpi ja sn, mmg da agak da..dia ada d sn..Nmpk ja dia, aku xnmpk dia kunun...trus aku cri kwn aku tu..iaitu adiknya. Smpi ja d pintu tu trus dia pggl aku..Ok..be profesional,,Buat hal tu xda yg b'laku..Mls mau fikir..remeh temeh, bkn matang begitu..Layan hal tu yg xda faedah..Buang ms aku ja..Suda begitu, trus dia duk sblh aku sm adik2 aku..b'cite kosong la kami..smbil2 siblingsnya & siblings aku sindir2 skit psl tutttt...Hahahaha...xbole sebut..sbb, c tutttt bc blog aku k..I know that..Lucu..xyah la bc blog aku tmbh sakit ati o...Bkn blog ja malah Instagram aku pun mau selongkar..ada EMAS mgkn d insta aku..Hahahah...KESIAN...Tp bila dia cite psl dia sm gfnya tu..aku iyakn..my siblings pun bole ckp "Detektif Conan" lak itu gurl...:p

Hurm..so far ok la..mls mau fikir tu...bgs aku fikir diri aku & future..Ok, smbung lg the next blog..cawwww

Wednesday, August 6, 2014

JODOH

Assalamualaikum...Heloo guys...

Br ada ms tuk post blog ni. Bila tgk tu title "JODOH"...Ok, aku pcaya jodoh ada setiap manusia...Mmg suda d tetapkn cuma kita xtau sapa Jodoh kita sebenarnya pd yg blum jmp lg spt aku..Heheheh..Aku trus trang, aku mmg ada bf...bkn stakat bf, bez fren, kwn gaduh, kwn gembira, kwn memahami..Yg penting kwn minat sukan sbbnya aku ni minat sukan jg..Spt aku masi single lg. Ikutkn kesemua kazen2 aku sebaya umo aku semuanya suda kawin, tggl aku ja. Maka aku relax ja..sbb aku tau aturan Allah..Bersangka baik. Lgpun aku x terburu2 jg..slowly..Klu still single ni mesti kena tanya soalan "Bila kawinnya ni? ada suda calon?" Dlu sukar aku mjwb...skg na...aku jwb "Tggu jemputan ja ye.." Tggu jemputan bkn bermakna thn ni @pun thn dpn ka..Hanya ms sj yg menentukan, cuma aku b'usaha, bdoa & bertawakal..Tu ja aku mampu. Bkn apa, aku penah berharap sgt2 suatu ketika dlu..Cukup sakit aku hadapi...Lama jg aku sembuhkn semua tu..Berharap sgt last2 lain jdnya..Mmg pd mulanya aku xbole trima hakikat coz tu adalah Jodoh aku, mustahil bole brubh begitu...Ishhhh...klu d ingat, mata2 aku bengkak tuk aku hadapi..tiap2 mlm menangis ja...sok pagi bengkak mata..Mkn pun asyik kenyg ja..smpi la terkurang berat bdn sebyk 10kg dlm sebln tu...xda workout tu...

But now alhamdulillah, aku trima semua ni. Apa2pun tjd mmg aku suda sedia..& sentiasa berfikir +ve..Cuma skg ni ada complicated skit..psl tu biarlah aku sj yg tau..Cuma aku tgh fikir tuk handle semua ni..Mmg hebat kali ni aku rs tuk hadapi..Doa sj senjata bole tlg aku..Skg ni hanya ms sj yg tentukn..Apa2 mslh aku hadapi mengenai ni aku suka bdiam diri dr bkata2..krn sekeliling aku xkn fhm situasi aku hadapi termasuk bf aku..Aku suka simpan dlm ati..Heheheh...Hurm..ok la..ms utk mau pulang...Nntn smbung the next blog..Bye...