BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, June 28, 2016

Throwback kisah Cinta - Bertunang

Assalamualaikum & Selamat Pagi;

Tetiba aku teringat kisah aku & tunang aku thn ni..Cmna kami bole sm2? Ok, cite begini, actually seblum kami sm2 aku masi sm2 ngan exbf..Tetapi pd ms yg sm hubungan aku & ex tu rengang d sbbkn sikapnya too much.. Aku xsuka lelaki yg xda ms dpn, & xda prubhn langsung. Aku fikir blk2 Oh...xbole ni..bole2 ambil kesempatn atas aku & family aku..So, aku gantungkn seblum tu tuk memikir ayat cmna nk lepaskn. Dlm ms yg sm klu aku sakit ati ka, ada mslh, mesti aku luah kat Wechat, klu d FB xbole sbb nnt ada yg PENYIBUK..Wechat tu la aku owez luahkn apa yg aku xpuas ati..Dlm ms yg sm Tunang aku tu slama ni mengekori perkembangan aku setiap ms..Means dia bkn penyibuk, tp mmg ingin tau keadaan aku cmna,..Sbb Tunang aku dah tau aku ni jenis yg SETIA pd 1. Penah jg Tunang aku whatsapp aku tanya kabar & keadaan aku. Time tu aku EGO..menafikan aku dgn ex aku tu okay belaka..Kununnn kan..Dlm ms begitu la aku rs Tunang aku tu mmg minat sm aku cuma aku ni EGO, xsuka la apa la..sbb masi setia lg sm exbf..Tuk Tunang aku spy xkacau aku tu..aku send d Wechat moment ckp mcm2 psl dia..Dia ni xpndi trick ppuan la..xpndi bercinta..Klu ingat blk tu kan..Ya Allah, rs berdosa aku sm Tunang aku...Hahahahaha,..

Sesudah tu Tunang aku diam seketika sejak aku jauhkn diri aku. Fikir2 peluang dpn mata utk mengenalinya..Jd, aku minta suggest sm my parents, parents pn stuju tuk aku kenali dia dlu cmna..Tetiba dtg whatsapp Tunang aku dia luahkn keadaan sebenarnya..Dia xmau aku fikir dia terhegeh sm aku sbb family suru..Dr situ ati aku terbuka utk mengenalinya & kami stuju kuar bersm..Tp syaratnya jmp my parents & ambil d ruma..Hahahaha..Alangkah dia adalah lelaki yg aku cari..He is very Gentlement. Bkn tu ja..punctual time ya..So, 1st date kami kuar pd 17.01.2016. Sesudah begitu kami whatsapp ja la & call..Lama2 begitu aku rs sesuatu yg dtg. Aku jatuh cinta sm dia secara automatik..Mmg btul org2 tua dlu, Yg kita xsuka itulah akan bersama kita..Tunang aku pn rs begitu..So, kami release sm2 24.01.2016. Sepjg tu tiap2 hujung mggu kami mesti kuar..Activitynya tgk wyg & mkn2, tu ja routine klu jln sm2..Hehehehe..Lama2 begitu, tarikh 20.02.2016 tu parents kami berdua memutuskan suh kami bertunang sbb kami kira slalu bersm2 da..Time keja lunch time sm2, pastu klu aku ada netball, pasti tunang aku temankn..Ikutkn aku xmau bertunang, lama2 aku fikir, bgs lg bertunang..ada ikatn..klu nk ke mn2 pn xda mslh sbb ke mn2 sm tunang jg..Hehehe..So, kami berdua stuju tuk bertunang dlm bln May 2016..Kami suggest tarikh bertunang dlm hujung bln May iaitu 29.05.2016 ari Ahad. Sbb esoknya tu cuti Keamatn..ada rest2 jg..

Mmg byk dugaan seblum bertunang..Mcm2 mslh, but Alhamdulillah..berjln ngan lancar semasa pertunangan tu,.Pd 29.05.2016 aku jd tunangan orang da..Thanks En.Tunang...Luv u so much..Thanks En,Tunang membuatkan aku jatuh cinta pada sayang..Heheheheh..Suasana bertunang, jgn la ckp, mcm suasana bernikah lak..padahal bertunang ja..Aku mampu berckp, Alhamdulillah..Thanks ya Allah. Ini hikmah d seblk kesedihn aku alami dlu..Rupa2nya Engkau berikn aku lbh dr tu..Bahagia..Thanks Allah..

Friday, June 24, 2016

Assalamualaikum & Selamat petang..

Hari ini dah masuk ke-19 hari kita berpuasa d bulan Ramadhan. Ya Allah, x rs lak kita dah berpuasa smpi ke ari tu..Hurm..pd esoknya masuk 10 mlm terakhir dah..Huhuhu...Btul2 x trasa ni. Hurm...apa aku mau cite ya..Okay..Raya xlama lg..Thn ni raya aku rs excited lak..xtau kenapa..InsyaAllah, raya ke-3 blk Tawau...Lama dah xblk twu time Raya. Ada jg pegi twu tp atas dasar keja. Hurm..Kali ni aku beraya berstatus 'Tunangn org"..Setiap thn tunang aku mmg akn blk twu..Kali ni kami pn blk..Na..tunang aku dgr yg aku akn blk twu..trus dia mau bw aku jln2 tawau tu..Hehehe...tggu & lihat cmna nnt..

Friday, June 17, 2016

My E-Day 29.05.2016

Assalamualaikum & Good Morning;

Dah masuk bln Ramadhan da..Sori, lewat update my blog..So, long busy...heheheh..ntah..ngam ka tu my english..Okay, berbalik for my title. My E-Day..Alhamdulillah..berjln ngan lancar..Seblum tu mmg mcm2 suda aku fikir..aku takut ada hal terjd yg kita x jangka..Masanya da tiba, alhamdulillah...akhirnya aku menjd tunang org. Bila aku terfikir, btul ka aku bertunang? Yela, dlu2 xpenah terfikir nk bertunang ni. Sejak aku kenali seorg jejaka ni bernama Huzaidi, aku rs tenang bila bersmnya..Rs tidak takut utk kuar bersmnya..Kenali dia slama 4bln aku rs cukup suda kenali dia. Mn x nya, tiap2 weekend kami kuar..Kluar pn just p tgk wyg & mkn2..Pastu lepak2..dating2..heheheh..ms kami kuar pn ari Ahad, sbb masing2 ari Sabtu kerja. So, aku rs cukup2 sgt kenali dia. Dlm ms yg sm parents kami pn tgk kami tlalu rapat da..mcm xbole berpisah. So, drg cadangan kami bertunang utk mengelak org ckp yg bukan2. So, kami berdua pn stuju.

Bertarikh 29.05.2016 kami memilih tarikh tu, xda istimewa jg tu tarikh, memandangkan terkena cuti skola & cuti umum bg Negeri Sabah iaitu Pesta Keamatan. So, kedua2 family bole jg jemput family jauh yg ingin dtg. Hehehehe..Klu ingat blk semasa bertunang tu.. Ya Allah..xpenah aku rs sebegitu.. Punya rs dup dap dup dap seblum slama semggu tu. Ada sj aku fikir tu..Sehari seblum lg la sandi, tido hanya 4jam!!! Na..esoknya tu mata panda ya..Astagaaaa...pastu beberapa jam lg mau berlangsung tu bertunang, aku ckp sm jam dinding tu..bole ka ko putar utk kemarinnya tu...pastu nyanyi teriak2 la..muka pn nmpk sgt nervous..Sehinggakan kazen aku suh relaxxxx ja..Xjg dpt relax..tgk wajah aku pn bole tau ba..Smpikn tukang mekap aku pn tegur..astagaaa dikkkk, mukamu tu ba..muka stresss...hhahahaahaha..Slesai mekap,tggu bakal tunang dtg..d janjikan after solat Zohor kira2 jm1pm..Tgk xmuncul2, my parents pun risau..sbb org ramai da dtg..tp bakal tunang lum dtg..Aku kol, otw da lak..Sesudah tu aku try nk kuar, skali suda dtg keluarga bakal tunang. 5minit begitu aku kena pggl ke dpn tuk sarung cincin. Na..d situ aku tmbh lg dup dap dup dap..Jln cpt p pelamin tuk sarung cincin, sehggakn kazen aku ckp, pelan2 nong langkah tu jgn laju sgt..Hahaha..trus mama aku ckp, kebiasa dia ni bersukan, tu la langkah dia besar tu..hahahahah..Time sarung cincin, ya Allah, dup dap dup dap makin kencang..Sesudah tu baru la lega, & tunang aku pn masuk. Ya Allah, bila tunang aku tu masuk, aku berkata dlm ati, btul ka aku bertunang ni..Ini ka tunang aku..hahahah..Alhamdulillah...dia adalah Tunang aku..Thanks abg, menerima syg seadanya...Luv u En.Tunang..